XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Azitromycin är ett receptbelagda antibiotika som säljs i generisk form och under varumärket Zithromax. Det är en av de antibiotika som används för behandling av måttliga till allvarliga fall av akne, inklusive inflammatorisk acne. Läkare ordinera vanligtvis Zithromax eller andra antibiotika när lokalbehandling inte har fungerat mycket bra, eller för att inleda behandling av svår akne.

Problemet

Acne är en mycket vanlig hudsjukdom bland tonåringar och unga vuxna. Det resulterar vanligtvis från överaktiva talgkörtlar producerar överflödig olja, vilket förhindrar döda hudceller från utgjutelse. Dessa celler täppa till porerna, skapa en gynnsam miljö för de anaeroba bakterier som orsakar akne. Tidig och effektiv behandling hjälper till att minimera psykologisk stress och besvär som orsakas av akne, liksom risken för ärrbildning.

behandlingsalternativ

Patienter har flera alternativ för att ta Zithromax för akne behandling. Förpackningar med sex vanligen kallas Z-Pak, och inkluderar en första dagens dos av 500 mg, och fyra 250 mg doser för de kommande fyra dagarna. Patienter tar en Z-Pak varje månad, eller en behandling börjar den 1: a och en annan på 15. Andra tillvägagångssätt involverar att ta 200 mg eller 500 mg av läkemedlet tre gånger i veckan under åtta till tio veckor, eller ta Zithromax tre dagar på och sju dagar ledigt för tre cykler.

Effektivitet

Azitromycin var effektiv inom åtta veckor för 88,5 procent av deltagarna i en studie publicerad i en 2008 frågan om "Dermatology Online." Ingen skillnad i effektivitet hittades när man jämför azitromycin med den allmänt föreskrivna doxycyklin för behandling av akne i en studie som publicerades i maj 2005 frågan om "Clinical and Experimental Dermatology." Patienter bör inte ta antacida som innehåller magnesium eller aluminium inom två timmar efter intag av Zithromax, eftersom dessa ämnen minskar absorption och kan minska effektiviteten.

Zithromax Fördelar

Azitromycin orsakar betydligt mindre gastrointestinala effekter än andra antibiotika, som noterats av en studie som publicerades i den 1 maj 2000 frågan om "Family Practice News" så att patienter är mindre benägna att avbryta medicineringen. I en genomgång av studier förhandsgodkännande som utförs av EMedTV.com, 1-7 procent av deltagarna upplevde buksmärtor, diarré, illamående eller kräkningar. En annan fördel med Zithromax är det inte orsakar extra känslighet för ultraviolett ljus, till skillnad från andra antibiotika används för att behandla akne.

Varning

Zithromax, liksom många andra antibiotika, kan leda till ett allvarligt tillstånd som kallas pseudomembranös kolit, vilket resulterar i svår diarré. Detta kräver omedelbar läkarvård. Tar Zithromax kan öka risken för att utveckla orala och vaginala jäst infektioner. Zithromax kan förvärra symtomen av myasthenia gravis, och vissa patienter har rapporterat uppkomsten av myasthenia gravis samtidigt som azitromycin.