XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kosttillskott för hantering Leaky Gut Syndrome

Översikt

Läckande tarm syndromet också kallas intestinal permeabilitet. Medical News Today konstaterar att intestinal permeabilitet är roten av tillstånd såsom colon irritabile, eller IBS. Läckande tarm syndromet också inblandad i andra tillstånd såsom autoimmun sjukdom, enligt en artikel 2009 i tidskriften "Annals of New York Academy of Sciences". Permeabiliteten noteras att tillåta toxiner och bakterier i tarmen som inte bör tillåtas i. Kosttillskott som hjälper laga skadade korsningar mellan celler kan förbättra läckande tarm syndrom.

glutamin

Glutamin ger bränsle till tarmceller, speciellt i tunntarmen. Det bidrar till att stärka mellanrummen mellan cellerna så att oönskade substanser inte tillåts genom att interferera med immunsystemet eller irritera nervändarna. Medical News Today konstaterar att en glutamin brist kan orsaka diarré typ av IBS och att glutamin tillskott kan vara en potentiell behandlingsstrategi för att hantera sina symtom, nämligen diarré och smärta.

probiotika

Probiotika är nyttiga bakterier som bor i de små och stora tarmarna, liksom i andra delar av kroppen såsom vagina och på huden. Dessa bakterier eller växter, som de ofta kallas, hjälp med att upprätthålla hinder, skilja främmande material och patogener från medfödda kroppsdelar och toleranta livsmedel samt bistå med vitaminproduktion. En "Journal of Pediatrics" artikel 2004 konstaterar att komplettera med laktobaciller, en typ av probiotisk hemma i tunntarmen, kan förbättra läckande tarm och hudsjukdom som kallas atopiskt eksem. Atopisk dermatit går även under namnet eksem.

quercetin

Quercetin är en antioxidant som tillhör flavonoidfärgämnen. En 2009 "Digestive Diseases" artikeln konstaterar att det förekommer i betydande mängder i livsmedel såsom äpplen och lök och har visat att positivt påverka läckande tarm syndrom. Nämligen, förbättrar antioxidant stängningen av korsningar mellan celler som annars skulle tillåta oönskade ämnen att tränga och störa immun och cellfunktion. Dessutom artikeln noterar att quercetin ger antiinflammatorisk verkan vid stället för skadade celler, som i fallet med inflammatoriska tarmsjukdomar visar sig vara en effektiv behandlingsstrategi.

GLA

Ursprunget till läckande tarm syndromet tros initieras genom processen av inflammation. Den "Digestive Diseases" artikeln uttrycker denna synpunkt genom att notera att förändrad barriärfunktion kan uppstå i både de små och stora tarmarna. Gammalinolensyra, känd oftare som GLA, är en fettsyra med en anti-inflammatorisk profil och är känd för att dämpa inflammation systemiskt och lokalt. Genom att tillhandahålla anti-inflammatoriska egenskaper till det permeabla tarmmembranet, konstaterar en 2003 "Nutrition" artikel som GLA minskar tight junction permeabilitet på ett dosberoende sätt. GLA är därför ett användbart komplement för behandling av läckande tarm syndrom.