XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Whitetail jaktsäsongen i Illinois


Illinoisavdelningen av naturresurser övervakar och reglerar Whitetail rådjur jakt i Illinois. Det finns två huvudsakliga helger för skjutvapen jakt i november och december. Andra datum avsätts för jägare med hjälp av specialiserade typer av utrustning, såsom båge och pil och mynningsladdare.

skjutvapen säsong

För de flesta jägare, vapnet säsongen säsongen för whitetails börjar i slutet av november, typiskt helgen före Thanksgiving. Denna "första säsongen" varar i tre dagar. En andra tredagars säsongen är i allmänhet den första helgen i december. Datumen varierar beroende på när de helger faller i kalendern.

Muzzleloading säsong

En speciell säsong för jägare använder muzzleloading vapen hålls på fyra dagar i början av december, vilket sammanföll med den andra skjutvapen säsongen helgen. En andra helgen för mynningsladdare sker följande helgen. Under 2010, till exempel, är muzzleloading säsong 2 december till 5 och återigen 10 december till 12.

bågskytte Season

Säsongen för jägare med hjälp av bågar och pilar löper 1 oktober till 16 januari, men tar en paus för två skjutvapen säsonger i slutet av november och början av december.

ungdom säsong

En speciell två-dagars helg för ungdoms jägare vanligtvis hålls den andra helgen i oktober. Jägare måste bära blaze orange under ungdomsperioden.

armborst Hunting

Funktionshindrade jägare och seniorer över 62 års ålder kan jaga whitetails med armborst under bågskytte säsong. De måste följa samma schema som deras bow-och-pil motsvarigheter.