XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Officiell högstadium Federation Basket Regler

High school basket regler fastställs av en organisation som kallas National Federation of State High School föreningar. Som namnet antyder, styr NFHS reglerna för 16 olika sporter för flickor och pojkar i alla 50 stater och Washington, DC Om 18.500 medlemsskolor följa de regler som införts av NFHS, säkerställa överensstämmelse för gymnasiet konkurrens i hela Förenade Stater.

Tar till orda

Inte bara NFHS fastställda regler för spelet, bestämmer det också specifikationerna för basketplan och utrustning som används. Den NFHS har bedömt att en förordning storlek high school basketplan vara 84 fot lång och 50 fot bred, med en centrumlinje dela golvet i två lika stora delar. Enligt de NFHS, bör var och en av de två backboards vara belägna 4 fot från endline och kanten måste vara 10 fot från marken.

Tajming är allt

En tjänsteman gymnasiet Spelet består av fyra kvartal med en pausvila efter de två första kvartalen. För varsityen nivå är varje kvartal 8 minuter; junior varsity spel kan ha fjärdedelar av 6 eller 7 minuter. Från och med 2013, det finns ingen NFHS-uppdrag skott klocka regel även åtta stater har antagit en 35-sekunders sköt klocka för att öka tempot i spelet; sådana statliga ändringar tillåts av NFHS. Under NFHS regler, har ett team 10 sekunder att föra bollen förbi delningslinjen på centercourten, en offensiv spelare kan inte dribbla eller hålla bollen i fem sekunder om en försvarare behåller juridisk bevakning position under hela och offensiva spelare kan inte stanna kvar i frikast lane i tre sekunder.

Scoring bollen

Ungefär som spelet på varannan nivå, korgar är värda en, två eller tre punkter. Om en spelare sotigt på ett skott försök eller när motståndarlaget har begått minst sju fouls i samma halv, han får försöka fria kast som är värda en poäng vardera. Alla korg gjorts under spelet åtgärder inuti bågen märkt 19 fot, är värd två poäng 9 inches från kanten. En korg av en skytt med båda fötterna bakom bågen, den så kallade tre-punkts linje, är värt tre poäng.
.

Vidareutveckling av Ball

Den NFHS har ett antal regler för dribbling och främjar bollen. Bär basket, dubbel dribblingar och reser hela resultatet i det anfallande laget förlorar bollinnehav till det försvarande laget. En spelare bär basket när hon lägger sin hand under bollen för att få mer kontroll när dribbling. Dubbel dribbla kränkningar kallas varje gång en spelare berör bollen med båda händerna medan dribbling eller när han dribblar, plockar upp bollen och sedan droppar igen. En resande brott inträffar när en spelare med bollinnehav tar ett steg utan att först dribbling, tar mer än 2 1/2 steg efter slutar en dribble på en enhet till korgen, eller hoppar och återgår till golvet utan dribblingar, passerar eller skjuta bollen.

fouls

Varje form av olaglig fysisk kontakt mellan spelarna anses vara en personlig foul i basket. En foul kan kallas för att slå, skjuta, slapping eller hålla en motståndare. En personlig foul resultat i fria kast om offensiva spelare skjuter när smutsiga eller efter ett lag begår minst sju fouls i samma halv, så kallade bonus frikast situation. Påfallande och avsiktliga foul kan kallas på spelare för våldsam eller överlagt illegal kontakt mot en motståndare; en uppenbar foul resulterar i utstötning av den felande spelaren. Tekniska fouls kan bedömas för osportsligt uppträdande eller regler överträdelser såsom scorebook fel (fel Tröjnummer).