XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Gluten Känslighet & amp; Eksem

Känsligheten för gluten, huvud protein som finns i vete, råg och korn, är ett allergiskt tillstånd som utlöser en immunsystemet reaktion i de drabbade när de äter mat som innehåller även små mängder av gluten. I celiaki sker immunsystemreaktion främst i mag-tarmkanalen och orsakar svåra magsmärtor. Gluten överkänslighetsreaktioner kan förekomma på huden, dock, och visas som en eksem typ utslag kallas dermatit herpestiformis eller DH. Även forskning om DH har ökat under 21-talet, det enda botemedlet för immunförsvaret mat reaktionen förblir undvikande av mat triggers.

eksem Symtom

Hudreaktioner mot gluten ofta börja långsamt som kliande utslag som kan börja som blåsor på knän, armbågar eller rygg. Exponering för gluten fortsätter förvärrar eksem blåsor bildar lesioner nya blåsor bildas och utslag sprider sig över mer av huden. Vid svår sjukdom, prodromalsymtom, som består av kliande känsla innan blåsbildningen, utvecklas. Borttagning av alla gluten ur kosten, men förhindrar nya blåsor, lindrar klådan och helar de befintliga skador.

Immunreaktion till Gluten

Hos personer med glutenkänslighet, om celiaki eller DH, överreagerar kroppens immunförsvar att glutenproteinet efter det äts. Hos personer med DH, immunglobulin A nivåer i huden lager ökar och leder till kliande eksem nödraketer. Även i 2011, är DH inte betraktas som en föregångare till celiac symptom, höga nivåer av immunglobulin A är närvarande i matsmältningssystemet också, och vissa människor kan uppleva magbesvär och andra matsmältningsproblem tillsammans med eksem.

Dolda Gluten Källor

Behandling av eksem från gluten känslighet är inte så enkelt som att undvika bröd och pasta. Produkter som inte intuitivt innehåller korn kan ha gömt gluten eller vara förorenade med gluten korn. Till exempel havre ofta behandlas i samma maskiner som andra sädesslag så att förpackade havre blir förorenat med glutenprodukter. Gluten kan hittas i ovanliga platser, inklusive multivitaminer och sojasåser. Sedan 2007 har den amerikanska Food and Drug Administration gett vägledning om hur man märka en livsmedelsprodukt som glutenfri och glutenfria produkter blir mer tillgängliga i USA som medvetenheten om celiaki och glutenkänslighet ökar. Personer med glutenkänslighet bör fortsätta att läsa etiketter på varje produkt vid varje köp för att säkert undvika alla gluten.

Eksem Skin Care

Även DH endast lösas genom gluten undvikande, kan uppmärksamma hudvård minimera symptom och påskynda läkning i de tidiga stadierna av en glutenfri diet. Lotion för att återfukta och vaselin eller tjocka krämer som en skyddsbarriär både lugnar huden. Havregryn bad minskar klåda och belägga huden samt. För mer allvarliga skador, oral dapson, ett recept sulfon medicinering, kan förskrivas utöver hudvårdsregim för att sänka immunoglobulin A nivåer, vilket leder till en förbättring av skada läkningstiden. Alla topisk eller genom munnen behandling bör godkännas av sjukvårdspersonal innan de används för att lindra eksem från glutenkänslighet.