XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Temperaturen på nyfödda

Ett barns temperatur medan i livmodern förblir konstant vid ungefär samma kroppstemperatur som moderns, vilket är ungefär 99,86 grader Fahrenheit, enligt Birth.com. Webbplatsen rapporterar vidare att den gemensamma kroppstemperatur för en nyfödd baby är cirka 96,8 grader Fahrenheit.

Reglera kroppstemperaturen

Ett nyfött barn kan inte reglera sin kroppstemperatur eftersom han inte kan huttra eller svett annat än från svettkörtlarna i fötter, händer, huvud och hals. Nyfödda kommer att återgå till en fosterställning för att hålla sig varm om de inte får en trasa wrap på födelse. Den främsta källan till en nyfödd baby kroppsvärme är hans baby fett, eller brun fettvävnad, som står för mellan 2 och 7 procent av det nyfödda barnets kroppsvikt vid födseln, enligt Birth.com.

Problem med kroppstemperatur

En läkare eller vårdgivare kan placera det nyfödda barnet i en inkubator för mellan 12 och 24 timmar om barnets kroppstemperatur är lägre än normalt tills hennes temperaturen når en sund nivå. Nyfödda som väger mindre än 6 pund, 3 oz. kan kräva ytterligare vård, såsom en vätska dropp eller sondmatning, enligt Birth.com.

Värmeförlust

Minskningen i temperatur inifrån livmodern i en förlossningsrummet kan bidra till överdriven värmeförlust i en nyfödd baby. Avdunstning av fostervatten från nyfödda barnets hud kan också bidra till den nyföddes förlust av kroppsvärme. Ett rum som tar emot svala drag från luftkonditioneringsventiler, från en fläkt eller från en öppen dörr kan vidare orsaka snabb värmeförluster. Birth.com refererar till detta som värmeförlust genom konvektion. Det nyfödda barnet kan också förlora kroppsvärme om hans hud rör kallare föremål eller ytor såsom en vårdgivare är kalla händer, en cool handduk eller en undersökningsbord.

Förebyggande / Lösning

Vårdgivare bör se till att det inte finns några luftdrag i rummet och bör torka barnet torrt med en handduk ögonblick efter födseln. Birth.com tyder på att en nyfödd baby bör få omedelbar hud mot hud kontakt med moderns varma bröst. Placera en varm filt eller handduk utanför den nyföddes kropp, såväl som en motorhuv eller mössa på det nyfödda barnets huvud.

Ta en nyfödd temperatur

Sutter Health rekommenderar att ta en nyfödd baby temperatur antingen under armen eller i ändtarmen. Använd en handduk att torka området under det nyfödda barnets arm och tryck på termometern mellan den nyföddes armen och sidan av hennes kropp. Att ta en rektal temperatur, belägga slutet av en trubbig termometer med vaselin och sätt försiktigt in barnets rektum inte längre än 1/2 tum. Undvik att använda en örontermometer för att ta temperaturen på ett nyfött barn, eftersom den nyföddes hörselgångar är våta och kan bidra till en felaktig temperatur behandlingen. Sutter Health varnar ta ditt barns temperatur regelbundet och rekommenderar att du tar det bara när du tror att hon är sjuk.