XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Struvit njursten Diet

Njurarna spelar en viktig roll i att hålla kroppen fungerar normalt. De upprätthålla en lämplig balans mellan vatten och salter, utsöndrar avfall och bidra till att upprätthålla sunda blodtryck. Njursten bildas när mineraler som normalt upplöses i urin bildar kristaller, som producerar stenar som kan fastna i njurkanalerna och orsakar smärta. Struvitstenar bildar ofta när du har en bakteriell infektion i urinvägarna. Kostförändringar kan hjälpa till att snabba din återhämtning och kan också förebygga återfall av struvitstenar. Kontrollera med din läkare för att utveckla en kost som är rätt för dig.

orsaker

Urin är normalt sur, men när du har en njurinfektion, bakterier producerar ammoniak som gör urinen alkalisk. Vissa salter inte kan stanna upp i alkalisk urin och kristallisera, bildar struvitstenar. Dessa stenar kallas ibland ammonium magnesiumfosfat stenar eftersom de innehåller dessa tre mineraler. De utgör bara i urin som är alkalisk, så de brukar inträffa under eller strax efter en bakteriell infektion som producerar alkaliskt urin. Modifiera din diet kan hjälpa dig att undvika struvitstenar.

dietary Vätskor

National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer säger att den viktigaste strategin för att förhindra bildandet av njursten är att dricka mycket vätska. Vatten är det bästa valet, men ökande andra kost vätskor kommer också att hjälpa. Drick minst åtta till 10 fulla glas vätska per dag, eller tillräckligt för att producera åtminstone 2 liter urin varje dag. Tillsätt vatten eller annan vätska till varje måltid och dricka vatten med mellan-måltid snacks.

Tranbärsjuice

Eftersom urinvägsinfektioner är ofta den direkta orsaken till struvitsten, undvika dessa infektioner är en viktig strategi för att förhindra stenar bildas. Tranbärsjuice och tranbärsbaserade livsmedel är effektiva för att förhindra urinvägsinfektioner, enligt University of Maryland Medical Center. Naturliga föreningar i tranbärsjuice hindra bakterier från att fästa till slemhinnan i urinvägarna, vilket minskar sannolikheten för att de kommer att orsaka en infektion. Lägg tranbärsjuice till måltider ofta och överväga att göra det en vanlig mellanmål.

Magnesium

Struvitstenar är inte direkt relaterade till kosten innehåll som vissa andra stenar är. Men eftersom stenarna innehåller magnesium, konsumerar stora mängder magnesium-rika livsmedel kan predisponera dig att struvitstenar. Livsmedel särskilt höga i magnesium inkluderar jordnötter, tofu, broccoli, spenat och mangold. Nötter såsom mandlar och cashewnötter är också magnesium rika, som är sojabönor. Konsumera dessa livsmedel med måtta, och kontakta din läkare för att avgöra rätt mängd dietary magnesium för din situation.