XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur en mager tonåring kan få muskler vikt

Om du är smalare än dina vänner, kan du känner behov av att gå upp i vikt för att komma ikapp i storlek. De flesta tonåringar inte har någon anledning att försöka få någon vikt. Dock kan du kanske naturligt sätta på extra pounds om du fokuserar på att utveckla starkare muskler.

Normala kropps Variationer

Tonåringar - särskilt killar - kan räkna med att utveckla lite extra muskler vikt när de växer in i deras vuxna kroppar. Men din genetiska makeup bidrar avsevärt till din kroppstyp. Vissa tonåringar bulk upp när de gör styrketräningsövningar, men du kan ha en kroppstyp som hindrar dig från att någonsin ser ut som en muskulös modell. Den viktigaste tips att tänka på är att inte överanstränga sig själv. Para ihop med en certifierad fysisk tränare som kan hjälpa dig att hålla säker och hälsosam och nå en optimal kroppsvikt baserat på dina individuella behov.

Komma igång

Börja styrketräning genom att göra endast kroppsvikt övningar som sit-ups och pull-ups före lyfta vikter. När din tränare säger att du är redo att gå vidare, öva korrekt lyftteknik innan du lägger vikt vid maskinerna och prova grundläggande styrketräning övningar som latsdrag-downs och bänkpress. Bara tre uppsättningar av åtta till tio repetitioner av varje övning att börja med, börja med en låg vikt för uppvärmning set och sedan öka något vikten för din nästa två uppsättningar. Du kan lägga till mer vikt när du har möjlighet att bekvämt utföra 15 repetitioner i rätt form. Rikta alla stora muskelgrupper, inklusive armar, axlar, ben, rygg, bröst och mage.

Muskelbyggande Foods

Athletic tonåringar tenderar att behöva mer protein än stillasittande tonåringar, men de flesta tonåringar har normalt inget problem att ta in så mycket protein som de behöver. Du förmodligen får tillräckligt med protein om du regelbundet äter livsmedel såsom ägg, mejeriprodukter, jordnötssmör, fågel, nötter, fisk och magert kött. Andra näringsämnen du behöver när du bygga muskelmassa är kolhydrater, fett, kalcium och järn. Hälsosamma fetter såsom vegetabilisk olja och kolhydrater såsom fullkorn, frukt och grönsaker kommer att erbjuda dig långvarig energi. Kalcium från mejeriprodukter kommer att hjälpa dig att förhindra stressfrakturer; och järn från livsmedel såsom gröna bladgrönsaker och magert rött kött kommer att transportera syre till musklerna.

Säkerhetstips

Börja aldrig en vikt utbildning rutin utan uppvärmning och aldrig avsluta en rutin utan nedkylning. Värm upp genom att få i fem till tio minuter av lätta aeroba aktiviteter såsom jogging, och kyla ner dina muskler genom att göra några försiktig stretching. Ge din kropp åtminstone en dag av återhämtningstid mellan muskelbyggande träning genom att begränsa din träning till två eller tre sessioner per vecka, och begränsa sessioner till 40 minuter eller mindre för att förhindra trötthet. Slutligen, inte försumma ditt hjärta och lungor; få åtminstone 20 till 30 minuters aerob träning de flesta dagar i veckan.