XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Tips om hur man sköter om en mamma hemma Efter en Datum

Att ta hand om en ny mamma hemma efter födseln av hennes barn är viktigt för hennes tillfrisknande och att lindra sin stress. Den Lucile Packards barnsjukhus rekommenderar att en ny mamma koncentrera sig på att ta hand om sig själv och hennes barn under de första veckorna efter födseln. Förlossning är fysiskt och känslomässigt påfrestande för kvinnor, så har någon hemma för att hjälpa vård för henne efteråt är ofta fördelaktigt.

hushålls~~POS=TRUNC Hjälp

Nyblivna mammor ska kunna koncentrera sig på bindning och utveckla en amning relation istället för att fokusera på hushållssysslor. Tvätt, disk, dammsugning och andra hushållssysslor bör utföras för henne under de första veckorna efter förlossningen.

Matlagning

Efter förlossningen, kommer en ny mamma behöver äta en hälsosam kost för att återhämta sig från födseln. Laga mat för den nyblivna mamman och hennes familj som kan kylda eller frysta och värms helt enkelt i ugnen med liten eller ingen annan preparatet. Mobilisera andra familj och vänner för att förbereda måltider för första veckorna kan sprida arbetet över flera personer och gör jobbet lättare.

Eliminera extra arbete

Förlossning är fysiskt ansträngande för många kvinnor, och energinivåer inte kan återgå till det normala i fyra till sex veckor efter förlossningen. Vardagliga aktiviteter, inklusive gå upp och ned stegen, kan vara tröttsamt. Hjälpa mamman genom att samla nödvändiga varor eller föremål för henne.

tillhandahålla bekvämlighet

Kramper, smärta och svullnad är symptom som kvinnor upplever efter förlossningen. Hjälpa till att minska dessa symtom för den nyblivna mamman genom att ge smärtstillande medicin som ordinerats av sin läkare eller barnmorska på det rekommenderade schemat. Ge is förpackningar för den nya mamman att hjälpa till att minska svullnad av hennes perineum och se till att hon har allt klart i badrummet, såsom perineal flaskor fyllda med varmt vatten för att skölja sin botten efter att ha använt toaletten. Vid behov kan en hjälpare gå till affären för att köpa en flaska trollhassel för kompresser för att lugna en irriterad botten.

hydra~~POS=TRUNC

Nyblivna mammor måste förbli väl hydrerad att helt läka och för att producera en tillräcklig mjölkproduktion. Att ge nyblivna mammor med ett färskt glas isvatten varje par timmar kommer att se till att hon förblir släckt.