XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vilka är de funktioner i levern under utsöndringsprocessen?

Fördelning av gifter

En av de viktigaste funktionerna i levern om utsöndrings processen är fördelningen av toxiner. Vid varje given tid, vi äter tusentals olika typer av gifter vare sig det utan vår vetskap, såsom andas in gifter i luften, eller med vår kunskap, såsom rökning, alkohol, eller äta ohälsosamma livsmedel. När dessa gifter har trängt in i kroppen, är det en plikt för levern, närmare bestämt peroxisomer, för att göra dessa gifter ofarliga för kroppen. Peroxisomer är små organeller som finns i levern som hjälper nedbrytning gifter i kroppen.

kväve~~POS=TRUNC avfall

Levern fungerar också genom att bryta ner kvävehaltigt avfall. Dina olika metaboliska processer i kroppen är viktigt att hålla dig vid liv, men de skapar också avfall i form av kväve. Kroppen måste sedan transportera kväve avfall från kroppen. Levern omvandlar kvävehaltiga avfall i urea, som sedan transporteras ut ur kroppen när du kissar.

Blod

Levern fungerar också i utsöndringsprocessen genom att filtrera blodet. När läkemedel, till exempel, har trängt in i kroppen, de omedelbart ta sig in i blodomloppet. Genom blodomloppet, de har den mest direkta vägen till hjärnan för att producera de önskade effekterna. Emellertid fungerar kroppen fortfarande att försöka få läkemedlen ur kroppens system. Levern gör detta genom att filtrera blodet av gifter från drogen, ändra sin kemiska struktur, och gör dem mindre skadliga för kroppen.

Galla

När gifter har omvandlats, insättningar lever den deaktiverade gifter i gallan. Levern utsöndrar galla som en matsmältningen för svårare att smälta fett, liksom ett sätt att transportera gifter ur kroppen. Gallan lagras sedan i gallblåsan tills det behövs. När det behövs, flyttar den tolvfingertarmen och hjälper till med matsmältningen och utsöndringsprocessen.