XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur kan vi minska leptin

Leptin är ofta förknippad med viktförändringar och aptit. Den kemiska leptin är ett hormon, som produceras naturligt i kroppen för att signalera hjärnan när du är full från att äta. Återstoden av denna kemikalie ändras av olika faktorer, bland annat störningar i två andra hormoner som reglerar aptit, som är insulin och serotonin. I händelse av viktökning, leptinnivåer stiger, vilket orsakar hjärnan att sända falska signaler av svält, vilket resulterar i överätande. Höga leptinnivåer är också associerade med ökad risk för hjärt-kärlsjukdom i samband med övervikt. Enligt University of Texas Health Science Center, innebär naturligtvis sänka leptin livsstilsförändringar och balansera näringsintag.

Steg 1

Begränsa ditt kaloriintag och gå ner i vikt. Ju mer mat du konsumerar, desto mer sannolikt att fortsätta att gå upp i vikt, vilket ökar leptinproduktion. Hög leptin nivå är kopplat till hög kroppsfett massa. Var uppmärksam på kalorierna i maten du förbrukar och försöka begränsa din totala dagliga kaloriintaget till 2000. Rådgör med din läkare innan du påbörjar en lågkaloridiet för att garantera säkerheten.

Steg 2

Ät en balans av komplexa kolhydrater i varje måltid. Komplexa kolhydrater upprätthålla energi längre än livsmedel med enkla sockerarter, såsom godis, kakor och chips. Satsa på hela korn bröd eller pasta, brunt ris och kli spannmål. Vara uppmärksam på kaloriintag, samtidigt som äter livsmedel som innehåller naturligt socker. Som en tumregel, väljer brunfärgad stärkelse över vita, som i allmänhet bearbetas och raffinerad med tillsatt socker.

steg 3

Lägg fisken till din vecka matsedlar. Enligt en studie 2002 av American Heart Association, som innehåller fisk i din kost sänker leptin nivåer. Konsumera lax, makrill och tonfisk åtminstone två gånger i veckan för leptin-sänkande fördelar. Laga din fisk på grillen, eller baka i ugnen. Undvik att steka fisken, som kan lägga till ohälsosamma fetthalt. Användning av kosttillskott fiskolja är ett alternativ också, men, kontakta din läkare innan du använder kosttillskott för att garantera säkerheten.

steg 4

Få daglig motion. Ta en 30-minuters promenad, jogga eller cykeltur för att initiera fysisk aktivitet. Daglig motion stimulerar matsmältningssystemet och parat med sundare matvanor, kan stöd i viktminskning, vilket sänker leptin. Börja träna gradvis med låg påverkan aktivitet och när du kan träna i 30 minuter eller mer, prova en fitness klass eller använda gymutrustning för att maximera resultaten. Rådgör med din läkare innan du påbörjar ett nytt träningsprogram, för att fastställa säkerhet.

steg 5

Öva stresshantering. Uppleva konsekvent hög stress kan påverka din hormonbalans, aptit och energinivån. Minska din stress är viktigt för att reglera leptin. Försök meditation eller yoga som ett medel för att koppla din kropp och själ. Söka stödjande rådgivning om du inte kan hantera stress på egen hand eller helt enkelt ta 10 minuter ensam tid en dag att mentalt varva ner.

varningar

  • Minska leptin under normala nivåer kan leda till hälsorisker i samband med anorexi och undernäring.

tips

  • Fettrik kost lägre leptin nivåer på kort sikt, men detta kan orsaka skada på din hälsa på andra sätt. Rådgör med din läkare innan du försöker en fettrik kost.
  • Håll ett livsmedel dagbok för att hjälpa dig att spåra dagliga kalorier och gå ner i vikt.
  • Överväga att arbeta med en personlig tränare för att få fart på viktminskning insatser och lära korrekt form för motion.