XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Om du är trött på Softboll lag som inte spelar spelet rätt, kan du bara vara redo att starta eget. Men leda en grupp, du hittar, är inte främst om att göra en uppställning och plocka dina spelare. Det handlar mer om att massera personligheter (och egon) och hålla organiserade. Och mer off-the-fältet utmaningar.

Instruktioner

1 När du har beslutat att starta ett team. Det första steget är att få spelare. Identifiera vilken typ av lag du vill skapa (på spektrumet från rent fritids till super konkurrenskraftiga) och rekrytera människor som passar det målet. Om du sätta ihop ett team som är en del lättsam fritids och en del hyper konkurrenskraftiga, ingen kommer att vara glad.

2 Med denna lista med berörda aktörer, hämta dem om vad schema begränsningar de kan ha. Kontakta din stad liga kontor om de tillgängliga alternativen och kostnader. Dela informationen med dina spelare, och se hur många fortfarande begås. Det första året, ditt team också behöver nya uniformer och bollar och en scorebook och en lineup styrelse. Så summerar alla de potentiella kostnaderna, när beställningsnumret att varje spelare kommer att vara ett ansvarsfullt sätt för att betala. Annars kommer du sluta med räkningen. Du bör ha ett dussin begått spelare vid denna punkt eller om du behöver göra mer rekrytering.

3 Få pengar från dina spelare som du har dem underteckna deltagarlistan. På så sätt blir ingen i laget utan att betala deras väg.

4 Beställa uniformer. Den bästa gruppen har råd med. Ju bättre man tittar, desto bättre kommer du att spela, och mer spelare kommer att respektera laget. Låt spelarna plocka sina siffror och räkna ut dessa potentiella konflikter tidigt. Också alltid beställa några extra. Någon kommer säkert att förlora en eller försvinna med den. Se till att spelarna vet att de uniformer tillhör laget, inte individen, och att de bara lånar dem varje säsong så länge laget existerar.

5 Har en part att starta säsongen. Inbjuder alla spelare och deras makar tillsammans för att lära känna varandra. Värd det på ditt hus, eller en pizzeria. Spelar ingen roll var. Denna typ av bindning kommer att hjälpa laget att spela bättre tillsammans. Gå över lag regler, om närvaro, etikett, respekt för varandra. Det är där du anger tonen för hur spelarna kommer att representera laget och samexistera med varandra, särskilt när tiderna blir tuffa.

6 Ge spelarna med hela schemat liksom en lista över lag regler och en förteckning, som omfattar fullständiga namn och kontaktuppgifter. På så sätt alla vet när du ska vara på varje spel (du behöver inte ringa varje vecka) och hur man nå människor i en nödsituation.

7 Öva på. Det handlar inte om att omvandla dina spelare till stora leaguers. Det handlar om att få bort rost, få bekväm med de andra spelarna och bygga lagarbete, när insatserna är inte hög och ett spel inte pågår. Detta är också när chefen kan utvärdera talang och börja räkna ut var att sätta människor i lineupen och på fältet för att ge dem den bästa chans att lyckas.

8 Be dina spelare att visa upp tidigt varje spel, ge dem tid att sträcka och värma upp och mentalt överföra från vad de gjorde för att fokusera på spelet till hands.

9 Gör vad som är bäst för laget. De bästa cheferna offra personliga intressen. De spelar inte shortstop och bat sanering, såvida de verkligen är de tydliga bäst för dessa fläckar. Ge människor möjligheter att spela på olika platser. Du kanske blir förvånad över att upptäcka som är kapabel till vad, när du ger dem en chans. Speciellt när spelet är antingen i handen eller utom kontroll, flytta människor runt för att se vad andra kombinationer medföra.

10 Föra statistik. Vissa människor fnyser åt den tanken i softball. Men att veta hur folk slår och scoring och körning i körningar hjälper dig att sätta dem i bättre platser för att lyckas. Plus, spelarna får en spännande ut att se vad de har gjort.

11 Efter varje spel, skicka ett e-postmeddelande till den grupp som innehåller uppmuntrande ord (inget negativt, någonsin), uppdaterad statistik och en påminnelse om när nästa spel är.

12 I slutet av säsongen, har en annan fest för att fira året. Make up utmärkelser för varje spelare. Har omröstningen laget på ett par av dem, såsom MVP. Presentera priser på banketten, och återuppleva de bästa (eller mest komiska) stunder av säsongen. Samla uniformer i slutet av partiet. På så sätt slipper du gå över hela stan, plocka upp dem.

13 Börja planera för nästa år. Du alltid kommer att behöva fylla på roster och göra justeringar. Ge dig själv en utvärdering. Vad vill du göra bättre nästa gång?

Tips

  • Om du inte kan hitta tillräckligt lämpliga och engagerade spelare bland dina vänner, kontakta ligan kontoret om fri agent spelare som letar efter ett team. Det finns vanligtvis dussintals människor, som vanligtvis är bra och engagerade spelare, letar efter en roster att ansluta sig.
  • Innan du registrerar någon till din lista, och detta särskilt gäller för vänner av vänner, träffa den personen. Snacka om konkurrenskraft och vad du letar efter. Samling vid vadd bur och behandla den personen till en rund, vilket ger dig en chans att se svingen. Spela fångst. Lita på dina instinkter.
  • Låt inte avflagning eller respektlöshet att växa i laget. Om någon missar ett spel utan anledning, avbryta den personen för nästa och se till att de andra spelarna vet att personen avbröts. Har en no-tolerans policy om respekt och käbbel. Skicka brottslingar hem, eller sparka dem i laget. Det är här säsongen öppning bankett och förteckning över lag regler är så kritisk. Ju fler rättvisa människor varnings har, desto mindre sannolikt är det att bryta mot reglerna.