XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är fördelarna med visuell kommunikation över Verbal?

Visuella budskap omger oss varje dag. Vi tittar verkliga och fiktiva berättelser på tv, vi ser annonser i tidningar och på skyltar och vi granskar tabeller, diagram och tabeller i böcker. Vi anser fotografier som vi vill visa runt vårt hem, och vi utformar visuella medhjälpare att följa våra presentationer på jobbet.

Under alla dessa aktiviteter, engagera vi med och använda visuell kommunikation för att skicka och ta emot meddelanden. Även om verbal kommunikation, förmågan att kommunicera meddelanden via språket, ofta ses som en viktigare eller en mer central typ av kommunikation, har visuell kommunikation många förmåner och fördelar i både personliga och professionella situationer.

Omedelbarhet

En av de främsta fördelarna med visuell kommunikation över verbalt är omedelbarhet. Oavsett om du söker att kommunicera komplex information, såsom med statistisk information, eller söker att understryka vikten av en idé, kan visuell kommunikation ofta utföra dessa uppgifter mycket snabbare än verbal kommunikation.

Till exempel, om du försöker illustrera minskad försäljning för en viss produktserie, kan du visa informationen genom en graf eller ett diagram och kommunicera nödvändig information till din målgrupp nästan omedelbart. Omedelbarheten visuell kommunikation gör det också för enkel visuell jämförelse av två eller flera artiklar och illustrationen av en ny produktlinje eller affärsutveckling. Visuell kommunikation kan ta en sak, läge och ännu idé att livet i dynamiska sätt.

Enkelhet

En annan fördel för visuell kommunikation är enkelhet. Till exempel, om du försöker ge en vägbeskrivning till en vän, kan det vara enklare och ännu snabbare att rita en visuell karta. Ofta kan visuell kommunikation förenkla information eller idéer som du försöker att gå vidare till en annan person eller grupp av personer. Om du arbetar som ingenjör, kommer du ofta använder diagram tillsammans med skriftliga instruktioner för att illustrera hur en produkt eller ett objekt fungerar med enkelhet och tydlighet. Visuell kommunikation kan också visa förhållandet mellan två enheter eller idéer i lättillgängligt sätt. Den interna strukturen av en organisation, till exempel, kan vara den mest tydligt kommuniceras och förstås genom ett organisationsschema.

Flexibilitet

Visuell kommunikation kan också vara mer flexibla på många sätt än verbal kommunikation. Till exempel, om du försöker kommunicera en marknadsföring eller reklambudskap till hundratals eller tusentals människor över olika geografiska områden, visuella meddelanden ofta tillåter dig att göra det med större flexibilitet än muntliga. Visuell kommunikation inte bara kan överbrygga geografiska avstånd, det kan också sträcka sig över kulturella skillnader.

Om du söker att tilltala en bred demografisk målgrupp, exempelvis en TV eller kabel publik, kan visuella bilder kan du nå fler människor med ditt budskap. Till exempel, om du vill marknadsföra en ny destination, tilltalande visuella bilder är ofta mer övertygande än verbala försäljningsargument.