XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Grepptejp tjänar skateboardåkare på ett antal olika sätt. Grepptejp optimerar åkarens förmåga att utföra trick och ger säkerhet. Grepptejp kan anpassas för att öka uttrycks aspekten av skateboard.

Definition

Grepptejp är ett material som appliceras på toppen (ridning) yta av en skateboarddäck. Den grova texturen av grepptejp hjälper skateboarder fötter vara kopplad till styrelsen. I början av 1960-talet, innan grepptejp var en standardfunktion i skateboards, åkare skapade grepp genom att applicera ett skikt av harts till topparna på sina däck och damning den med sand eller något annat fint, sandigt substans.

Funktioner

Kiselkarbid ger grov textur av de flesta typer av grepptejp. Kiselkarbid är ett extremt hårt syntetiskt kristall. Det är har många industriella användningsområden och det är en vanlig komponent i skärning, slipning och slipverktyg. Undersidan av ett stycke av grepptejp har en stark adhesiv som är speciellt formulerad för att förbli vidhäftat trots fukt. Detta lim exponeras när skyddspapperet på grepptejp avlägsnas.

fördelar

Grepptejp ger lagom friktion för skateboarder fötter att vara kopplad till styrelsen under någon typ av manöver. Åkarens förmåga att korrekt utföra flygmanövrer och tricks på plan mark ökas genom att upprätthålla kontakt med skateboard. Grepptejp hjälper skateboardåkare bo säkert genom att hjälpa skateboardåkare behålla kontrollen över skateboard.

Ansökan

Slipa toppen av en skateboarddäck före applicering hjälper grepptejp stick till däck. Dra en tum av skyddspapperet och applicera den exponerade adhesiva ytan till ena änden av däcket. Dra mer och mer av underlaget när du trycker på grepptejp ner. Arbeta från mitten och utåt, trycka ut eventuella luftbubblor. Ta bort överflödig grepptejp genom att gnugga kanterna på däck med en skruvmejsel eller en fil. Använd ett rakblad eller en mattkniv för att skära längs kanterna av däck och avlägsna överskottet grepptejp.

Anpassning

Grepptejp är allmänt tillgänglig i en mängd olika färger. Vissa grepptejp kommer förtryckt med grafik och mönster. Märkning på grepptejp med sprayfärg eller en ogenomskinlig markör är ett sätt att skilja näsan av styrelsen från svansen; Det är också ett bra sätt att anpassa din skateboard. Andra sätt att anpassa grepptejp är att arbeta med schabloner eller skära mönster i grepptejp före applicering.