XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Man Vs. kvinna Karate

Både män och kvinnor studerar samma teknik i karate men genomföra dem på olika sätt. Män och kvinnor föredrar ofta olika karate taktik på grund av de inneboende fysiska skillnader mellan dem. Studenter i karate får lära sig att använda sina styrkor mot motståndarens svagheter. Detta möjliggör en mindre och fysiskt svagare kvinna att besegra en större och starkare man genom överlägsen karate strategi.

Storlek

Den genomsnittlige mannen är större och högre än den genomsnittliga kvinnan. Detta uppmuntrar olika karate strategier när män kämpar kvinnor. De flesta män kommer att försöka använda sin storlek till sin fördel genom att attackera rakt framåt. Deras överlägsna räckvidd gör det möjligt att slå till först. Kvinnor är beroende av vinklar i karate. Attackera från sidorna öppnar upp utsatta mål. Kvinnor kan också rikta underkroppen mer effektivt på grund av deras mindre storlek.

Styrka

Den genomsnittliga mannen har dubbelt så överkroppen styrka som den genomsnittliga kvinnan. Detta emboldens mannen att attackera med hans överkropp genom stansning eller gripa tag. Detta förutsägbar attack strategi kan användas mot en man med en kvinna med karate. Kvinnans ben är längre än den mannens arm. När mannen angriper med armarna hon kan kontra med en spark.

Flexibilitet

Den genomsnittliga kvinnan har mer hip flexibilitet än den genomsnittlige mannen. Detta gör det möjligt för kvinnor att mer effektivt kasta runt sparkar och sido sparkar. Dessa sparkar används ofta när attackera i vinklar. Till exempel kan en kvinna leverera en rund spark i magen av en manlig motståndare medan kliva åt sidan för att undvika en främre punch av mannen.

Bedrägeri

Större och starkare människor tenderar att vara övermodig när attackerar mindre och svagare människor. Kvinnor kan använda denna övertro till sin fördel i karate. Att låta en manlig motståndare att tro att de är rädda och skicka tillåter en kvinna att lansera en överraskande attack. Leverera ett slag mot ljumsken, kommer ögon eller hals avsluta en konfrontation omedelbart.

Utbildning

Karate studenter får lära sig att bekämpa olika motståndare på olika sätt. En kvinna utbildning för att bekämpa män kommer att hålla fysiska skillnader i åtanke när du väljer vilka karate tekniker för att anställa. Genom att upprepade gånger öva effektiva kombinationer teknik, kan hon leverera en snabb brand attack som en reflexrörelse till en viss typ av attack. Hon har väntat attacken mannen länge innan kampen någonsin hänt.