XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Teens och alkoholberoende


För en normal tonåring, är livet kaotiskt och fylld med osäkerhet. Med alkoholmissbruk läggas till mixen, kan vissa mycket allvarliga problem väntar dessa tonåringar. Tonåringar är sårbara eftersom de vill vara en del av en accepterad grupp. Vad börjar som en önskan om inbördes integration kan resultera i tonåring alkoholberoende. Många potentiella effekter på barnets hälsa och välbefinnande åtfölja beroende tonåring. Tack och lov, flera resurser finns tillgängliga för dem som behöver hjälp.

orsaker

Teens vika för påtryckningar från sina kamrater och ofta engagera sig i kraftig berusningsdrickande. Om barnet har föräldrar eller syskon som dricker tungt, är han mer benägna att ägna sig åt överdriven alkoholkonsumtion samt. Ibland blir alkohol ett sätt att fly från hopplöshet som vissa ungdomar måste tolerera. Andra tonåringar har problem i det dagliga livet som de har svårt att hantera. Alkohol verkar ge dessa individer mod att genomföra frågor lättare.

fallgropar

Tonåringar kan utveckla allvarliga psykiska problem från vanliga överseende, som depression, ångest eller en antisocial personlighetsstörning. Tonåren uppvisar okontrollerbar ilska, ofta ett symptom på alkoholmissbruk, kan vända det ilska i kriminella handlingar. I en artikel på US Department of Health and Human Services webbplats, barn som har sin första drink före 15 års ålder är 10 gånger mer benägna att engagera sig i kampen efter att ha druckit. Liknande studier visar att alkoholmissbruk bland tonåringar har lett till allvarliga narkotikamissbruk. Mer än 67 procent av ungdomar som börjar dricka före 15 års ålder kommer att prova en illegal drog. Andra risker inkluderar högrisk sex, dricker berusade stunder och självmord.

Hälsoeffekter

Mönster alkoholberoende före eller under puberteten ändra hormonbalansen som krävs för utveckling av organ, muskler och ben. Andra långsiktiga effekter inkluderar leverskador, pankreatit, vissa cancerformer och krympning av hjärnan.

Förebyggande

En stark förälder-teen relation kan hjälpa till att förebygga teen alkoholberoende. Slutsatserna i Journal of studier om alkohol och droger tyder på att tonåringar med stödjande föräldrar som lyssnar på sina barns problem tenderar att vara på en mycket lägre risk för framtida alkoholmissbruk.

Genetisk predisposition

Enligt National Institute on alkoholmissbruk och alkoholism, barn som har alkohol familjemedlemmar löper större risk att bli alkoholmissbrukare själva. Barn till alkoholister är mellan fyra och 10 gånger större risk att bli alkoholister än de som inte har några alkoholister i familjen. Dessutom tenderar de att börja dricka vid en yngre ålder och vidare till problematiska dricka snabbare.

Mest utsatta åldrar

Enligt en artikel publicerad av British Medical Association, antalet 11-15-åriga barn som regelbundet ägnar sig åt alkohol ökar. Dessutom finns det en ökning av det belopp som de dricker i varje dricka händelse. Barn så unga som 11 konsumerar alkohol, och när de når 15 års ålder, kan de bli beroende.