XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Biverkningar av Mirena & amp; kopparspolar

Mirena och koppar Paragard spiraler eller spiral, är de enda godkända typerna för preventivmedel i USA. Dessa T-formade enheter, en gång införda av en läkare i livmodern, förhindra graviditet genom att antingen släppa progestin, som är fallet med Mirena, eller koppar, såsom med Paragard, för att inhibera spermierörelse och därmed befruktning. I allmänhet är dessa typer av IUDs anses vara en mycket säker och effektiv form av preventivmedel för kvinnor.

Mindre biverkningar

Paragard kopparhaltiga spiral kan orsaka anemi, ryggvärk, en inflammerad slidan och smärtsam sex, och flytningar. Paragard spiral kan förvärra menstruation symtom, orsakar starkare kramper, tyngre eller längre blödningar eller genombrottsblödning. Eftersom Mirena spiral frigöra steroidhormonet progesteron, de har motsatt effekt. Kvinnor med Mirena spiral tenderar att ha lättare, kortare perioder med mindre kramper och vissa kvinnor inte menstruate alls när du använder Mirena. Mindre trevliga hormonella biverkningar kan inkludera akne, ömma bröst, huvudvärk, och cystor på äggstockarna. Båda typerna av spiral kan orsaka illamående.

Allvarliga biverkningar

Insättning av en lUD innebär en risk för bakteriell infektion i livmodern. Planned Parenthood konstaterar att detta är en sällsynt och mest sannolikt att ske inom tre veckor efter införandet. â ?? mycket sällsynta fall, â? enligt Planned Parent kan lUD driva igenom väggen av livmodern under insättning och om obemärkt, kan det röra sig och orsaka ytterligare skador. En womanâ ?? livmoder kan spontant utvisa någon typ av spiral. Ibland lUD kommer ut ur livmodern helt, men ibland är det bara glider. I de fall där det glider, måste en läkare ta bort den. När en spiral glider, kan kvinnan bli gravid.

symptom

Tecken på problem med en spiral inkluderar svår buksmärta eller kramper, smärta eller blödning vid sex, och oförklarlig feber och frossa eller influensaliknande symtom. När ordentligt, kommer spiralen sträng hänga en tum eller två i livmoderhalsen; Om strängen är längre eller kortare än tidigare, eller om du kan känna hårdplast av en ?? TA? forma mot livmoderhalsen, har spiralen troligen fallit.

Behandling

Over-the-counter smärtstillande kan behandla mindre symptom som värk eller kramper. Livmodern infektioner kräver antibiotikabehandlingar. En kopparspiral som har halkat måste avlägsnas av en läkare. I de fall där en läkare inte omedelbart inser att en spiral punkterade livmodern under insättningen, kan operation behövas för att ta bort den.

Graviditet Risker

Endast en av 100 kvinnor som använder en spiral blir gravid, men de som har en högre risk för utomkveds eller äggledarna graviditet, bäckeninfektion, missfall eller för tidig födsel. Planned Parenthood rekommenderar att kvinnor som blir gravida medan du använder en spiral bör ha spiralen bort så fort som möjligt.