XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Typer av Skin Doctors


Läkare som är specialiserade på vård av huden studien dermatologi. Enligt den amerikanska Skin Association, "över 100 miljoner amerikaner --- 1/3 av landets befolkning --- lider av hudcancer, sjukdomar och störningar som alltför ofta resulterar i smärta, vanställdhet, invaliditet och dödsfall. Hudsjukdomar drabba människor i alla åldrar, raser och ekonomiska bakgrunder, och årligen kostar enbart USA $ 39 miljarder dollar. " Dermatologer måste slutföra sin läkarexamen, antingen en MD eller DO, praktik och en treårig uppehållstillstånd för att bli fullt kvalificerad.

Hudläkare

American Academy of Dermatology definierar en hudläkare som en läkare som specialiserat sig och i stor utsträckning tåg vid behandling av hudproblem och bibehålla frisk hud. Dermatologer behandla akne och ungdomar hud, rosacea, cosmeceuticals, håravfall, hormoner "effekt på huden, laser hårborttagning, läpp och munvård, fettsugning, mogen hud, naglar, psoriasis, hudvård under graviditeten, känslig hud, tatueringar och piercing, och effekterna av tropiska resor.

kirurgisk dermatolog

Det finns stipendier erbjuds till dermatologer för certifiering för kirurgiska ingrepp. Dermatologer som fullföljer detta program är kvalificerade att utföra kosmetisk eller cosmeceutical kirurgi såsom Botox.

Dermatopathologist

En dermatopathologist fokuserar på diagnos av hudsjukdomar. Patologer och dermatologer har rätt att bli certifierad; skillnaden i utbildning är att certifierade dermatologer måste studera kirurgisk patologi.

Immunodermatologist

Immunodermatology studerar huden i form av immunitet och sjukdom som en del av den omfattande hälsa hos en individ. Enligt den vid University of Utah, "Immunodermatology testning är väsentlig för korrekt diagnos och behandling av vissa hudsjukdomar, vissa tarmsjukdomar och allergiska sjukdomar."