XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur att rengöra en motoriserad rullstol


En motordriven rullstol ger äldre och andra med rörelsehinder större självständighet. Elrullstolar är dyra, stora investeringar, så regelbundet underhåll är viktigt. Invacare jämför en motordriven rullstol till en bil, utan underhåll, kommer det fungerar dåligt och kan hindra den nyfunna självständighet. En del av regelbundet underhåll inkluderar att hålla stolen ren. Rengöring en motordriven rullstol är ett enkelt men effektivt sätt att se till att stolen fungerar så länge som möjligt.

Instruktioner

1 Torka säte och ram rullstolen med en mjuk, lätt fuktad trasa på en regelbunden basis. Detta förhindrar uppbyggnad av damm och smuts.

2 Torka upp spill omedelbart med en absorberande, torr trasa. Detta inkluderar kroppsvätskor såsom kräkas och urin samt drycker. Om den lämnas för ännu en kort tid, kan vätskan påverka de elektriska komponenterna i stolen.

3 Tvätta lera, salt och skräp från hjulen med en våt trasa. Uppbyggnad av skräp på hjulen kan orsaka en obalans och svårigheter att manövrera.

4 Ta bort anslutningstrådar som löper från kontrollpanelen till motorn när de blir smutsiga. Tvätta dem med varmt vatten och ett milt rengöringsmedel. Anslut dem utifrån färgkodning. Tvättning smutsiga anslutningar förhindrar fungerar.

Tips

  • Var särskilt flitig med hjulrengöring i en snöig område. Salt på vägar och trottoarer kan urholka tyg och rostar ramen.
  • Använd plastvant för att skydda de elektriska komponenterna mot fukt.
  • Urin och soda är särskilt korrosiva när de kommer i kontakt med elektriska delar och bör torkas upp omedelbart. Invacare uppmuntrar inkontinenta användare att vara aktsam om att städa upp urin.