XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
De friskaste Oljor man lagar popcorn i

Popcorn är hälsosamt mellanmål när du pop det själv eftersom du kan kontrollera mängden olja och salt du använder för att förbereda den. De mest hälsosamma oljor för att använda vid framställning av popcorn är desamma som rekommenderas för matlagning andra objekt. Att välja rätt olja kommer att hålla din mättade fetter och transfetter ner och också skydda din hjärthälsa. En kopp av olja-poppade popcorn innehåller bara 55 kalorier, enligt den Popcorn Board.

Canolaolja

Rapsolja är en enkelomättat fett - en typ som sänker kolesterolet och minskar risken för hjärtsjukdomar, enligt Mayo Clinic. Rapsolja är också låg halt av mättat fett, men innehåller omega-3 fettsyror, viktiga näringsämnen för hjärthälsa. Det gör rapsolja ett hälsosamt val att använda för att göra popcorn. Canolaolja har också en mild smak som inte kommer att förändra smaken av popcorn. Oljan har en medelhög rökhörna, så titta på det noga. När det börjar ryka, kommer den att producera hälso skadliga fria radikaler, säger Cleveland Clinic.

Olivolja

Familj Education rekommenderar att man använder olivolja som en av dina primära matoljor eftersom det är hög i enkelomättade fetter som är bra för din hälsa. Matlagning popcorn i olivolja minskar risken för högt kolesterol och cancer tack vare sin phytochemical innehåll. Fytokemikalier finns i vegetabiliska livsmedel och är viktiga för god hälsa. Smaken av olivolja varierar beroende på om det är extra, jungfru eller lätt smaksatt. Ju mer jungfrulig olivolja, desto mer smak får du från det - och ju mindre du behöver för att göra popcorn. The Cleveland Clinic rankas extra jungfruolja som den bästa val för matlagning.

Vegetabilisk olja

Safflor, majs, solros, soja och bomullsfröolja är rik på fleromättade fettsyror, enligt Mayo Clinic. Byte av smör med vegetabilisk olja kan minska din kolesterolnivå, vilket hjälper till att skydda ditt hjärta. Var och en av dessa oljor ger en annan smak, så prova dem alla för att se vilka du gillar bäst för matlagning popcorn. De med en mer intensiv smak kan du använda mindre, som håller kalorier låg, vilket gör olje poppade popcorn ett hälsosamt mellanmål som passar väl in i en balanserad kost. American Heart Association rekommenderar att få det mesta av din dagliga fett från oljor som vegetabiliska oljor för goda hälsofördelar.