XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Ayurvedisk behandling för halsbränna

Enligt traditionell ayurvedisk medicin, utvecklar sjukdomen på grund av en obalans i en av de tre riken energi kallas doshas. Vata, pitta och kapha doshas varje regeringstid över olika aspekter av hälsa. Som Hari M. Sharma konstaterar i "Fundamentals of komplementär och alternativ medicin", "pitta reglerar berörda med värme och metabolism kroppsfunktioner." En obalans av pitta orsakar matsmältningsproblem, inklusive ofta problem med halsbränna. Att behandla halsbränna med ayurvediska metoder, måste du använda diet, motion, meditation och örter för att få pitta tillbaka i balans med vata och kapha. Tala med din husläkare innan ayurvedisk behandling, och överväga att få en konsultation från en Ayurveda utövare.

Diet

Enligt Amala Guha i "ayurvediska Begreppet Food and Nutrition", "När mat liknar ens dosa det kommer att förvärra dosa. Därför måste man välja rätt mat grupp att balansera dosa." Eftersom pitta förknippas med eld, begränsa kryddstark mat, uppvärmda livsmedel och salt för att minska överskott pitta. Ät små måltider när du känner dig hungrig, och inkluderar mer råa grönsaker, bröd, pasta, milda smaksatt frukter och söta livsmedel i kosten. Undvik stimulerande livsmedel såsom koffein innehåller kaffe, te eller choklad.

Träning

Eftersom pitta är knuten till kroppsvärme och eld, ofta med hög intensitet övningar bidra till obalanserad pitta genom att orsaka din kropp att generera mer värme. Det är viktigt att träna, men när du börjar märker halsbränna kan du dra nytta av att minska din värme under träning, eller minska mängden värme du känner under träning. Du kan prova en långsammare takt övning eller motion på morgonen, på kvällen, i skuggan eller i ett svalt rum.

Resten

Ofta bidrar ett pressat schema för obalanserad pitta. När du märker halsbränna, överväga att göra mer tid i ditt schema för vila och avkoppling. Införliva meditation eller yoga i din rutin. Meditation kommer att ge din kropp och själ att sakta ner och slappna av. Meditation hjälper ofta att minska frustration och andra känslomässiga symptom relaterade till obalanserad pitta. Se till att du får tillräckligt med sömn varje natt, och försöker hålla en regelbunden sömn schema.

örter

Ayurvedisk läkare använder örter för att hjälpa till att balansera doshas. Många aspekter av en individs livsstil, symptom och behov måste beaktas innan genomförandet växtbaserade behandling. Många örter kan förvärra sjukdomstillstånd eller interagera negativt med läkemedel. En ayurvedisk läkare kan föreslå att lägga en ört till din mat regelbundet eller kan föreslå att använda örten att göra en daglig te eller tinktur. Koriander, en ört som vanligen används för att behandla matsmältningsproblem och för att balansera pitta, förhöjer smaken av livsmedel när de tillsätts under förberedelserna måltid.