XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Biverkningar av att förlora vikt för snabbt

Gå ner i vikt kan vara mycket fördelaktigt för din långsiktiga hälsa om du är överviktig. Men det är viktigt att göra det till ett vettigt tempo, som mycket snabb viktminskning kan leda till allvarliga komplikationer och "yo-yo" diet i framtiden. En sund och hållbar nivå av fett förlust är ungefär en till två pounds per vecka. Du kan uppnå detta genom att skapa en kalori underskott på 500 till 1000 kalorier per dag. Kombinera en hälsosam kost med regelbunden motion för att gå ner i vikt utan att uppleva de negativa hälsoeffekterna av alltför snabb viktminskning.

lös hud

Snabb viktminskning ofta lämnar lös hud på magen, armar och ben. Detta händer eftersom huden har förlorat viss elasticitet och inte har tid att krympa med resten av kroppen. Även om detta inte kan få långsiktiga konsekvenser hälsa, kan det orsaka psykisk ohälsa, liksom obekväm skavning. Columbia University Health Center råder att om huden inte har formad naturligt i kroppen två år efter viktminskning, kan kirurgi vara det enda alternativet för att rätta till det.

gallsten

En vanlig biverkning av snabb viktminskning är utvecklingen av gallsten - hårda avlagringar av kolesterol som bildas i gallblåsan. De kan vara ofarliga, men många människor upplever illamående och allvarlig buksmärta från gallsten, i den utsträckning som gallblåsan kan behöva tas bort. Enligt viktkontroll Information Network, övervikt eller fetma gör det mer troligt att du kommer att utveckla gallsten, så att förlora vikt är fördelaktigt. Men gör det mycket snabbt faktiskt ökar risken för att utveckla dem.

Förlust av muskelmassa

När du gå ner i vikt mycket snabbt, det är inte nödvändigtvis bara fett som går. Enligt en studie publicerad i tidskriften "Appetite" i juni 2012, kan snabb viktminskning också resultera i en betydande minskning av fettfri massa - ren muskelmassa och ben. Denna minskning av fettfri massa kan leda till en uppbromsning av metabolism, vilket kan orsaka en rekyleffekt när du slutar att begränsa kalorier och träning.

lever Issues

Även fettlever är ofta förknippat med fetma, kan snabb viktminskning också orsaka skador på levern. Detta kan bero på att de plötsliga förändringar i fettsyraprofil efter din viktminskning, eller som en kvarstående effekt av övervikt. [Referens 5] Detta förändringar har satts i samband med långsiktiga komplikationer för din hälsa: bland annat cirros (ärrbildning i levern), förhöjt blodtryck, buksmärtor och allmän utmattning.