XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Bayer Alka-Seltzer Plus med Aspirin är en populär bubblande kall formel. Liksom andra kalla formler, består den av en tablett du släpper in ett glas vatten. Tabletten upplöses, distribuera dess ingredienser i vattnet samtidigt som infusion det med gasbubblor, vilket gör det utan tvekan mer uppfriskande att dricka. Bayers Alka-Seltzer Plus med aspirin har fördelar och nackdelar jämfört med andra behandlingar.

Pro: Relief

Bayer Alka-Seltzer Plus fokuserar på att lindra symptom på en förkylning. Aspirin kan minska feber och lindra värk och smärtor i samband med sträng kyla och enkel inaktivitet från sjukdom. Klorfeniraminmaleat, en annan aktiv ingrediens, fungerar som en antihistamin. Phenylphrine bitartrat, dess tredje aktiv ingrediens, är en avsvällande. Båda dessa senare ingredienser kommer att hjälpa lindra rinnande och täppt näsa symptom som gör en kall känsla så olycklig.

Endast Symptom: Con

Det finns inget botemedel mot vanlig förkylning. Enligt information som sprids av Mayo Clinic, är det bästa du kan göra få lite vila och vänta på ditt immunförsvar att göra sitt jobb. Bayer Alka-Seltzer Plus behandlar symptomen, men bidrar inte till att hjälpa kroppen att bekämpa sjukdomen. På detta sätt, naturläkemedel såsom vitamin C och Echinacea är bättre än Bayers kall lättnad formel.

Pro: Hjälper med vila

En av de mest frustrerande aspekterna av att ha en förkylning är att symptomen kan hålla dig vaken. Enligt Dr Mehmet Oz, medförfattare till "Du: Instruktionsboken," sömn är avgörande för att hålla immunförsvaret på topp effektivitet. Intag av Bayer Alka-Seltzer Plus kan lindra förkylningssymptom, så att du kan få tillräckligt med vila för immunförsvaret att bekämpa kylan.

Con: Kostnad

Bayer är ett nationellt, namn märke av medicin. Detta innebär att det kostar mer än generiska och butikernas egna märken som gör samma sak. Enligt de uppgifter som vi gå hälsa, generiska läkemedel innehåller samma aktiva ingredienser i ungefär samma formler. I de flesta fall kommer en generisk brusande förkylningsmedicin kosta ungefär två tredjedelar vad du skulle betala för Bayer Alka-Seltzer Plus.

Con: Ryes syndrom

Aspirin kan orsaka Ryes syndrom hos barn och ungdomar, särskilt i närvaro av vattkoppor eller influensavirus. Enligt MayoClinic.com är Ryes syndrom ett potentiellt livshotande tillstånd för vilket det finns inget känt botemedel. Eftersom det kan vara svårt att se skillnad mellan förkylning och influensa, är det bäst att undvika att ge Bayer Alka-Seltzer Plus, eller någon annan åtgärd med acetylsalicylsyra, till någon annan än vuxna.