XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Egenskaper hos en Delvis sönderrivna ACL

En slits ACL ligament kan innebära betydande smärta och minskad rörlighet samt en oförmåga att utföra dag till dag funktioner eller delta i vissa sporter. På grund av placeringen av ligament och dess betydelse i den dagliga rörelser, är det viktigt att någon skada identifieras och behandlas tidigt för att öka chanserna för en fullständig återhämtning och minska ytterligare skada och risker.

ACL

ACL, eller främre korsbandet är en av fyra knä ligament finns inuti knät som fungerar för att stabilisera knäleden. ACL ansluter lårbenet till skenbenet eller lårbenet till skenbenet. Denna starka band av vävnad spelar en stor roll i att stödja kroppen när de utför vardagliga rörelser.

Partiella ACL Tears

Partiell ACL tårar är vanliga skador och ofta under utförandet av sport som kräver snabba stopp, hoppa, eller sväng svängar. De som upplever en partiell ACL tår vet det omedelbart. Partiella ACL tårar kan vara mycket smärtsamt och medan du kan behandla smärta och obehag hemma, är medicinsk hjälp som krävs för att ta upp frågan på lång sikt och minska ytterligare skada.

knäppande ljud

En av de första tecknen på en partiell ACL tår är popping buller som uppstår just när det händer. Om du spelar en sport som är högt eller omgiven av andra ljud, kan du inte höra det, men om skadan inträffar när du utför en vanlig dag-till-dag-aktivitet (som snabbt vända, hoppa för att fånga något, stannar snabbt ) då detta hörbara tecken kan innebära en partiell ACL tår.

Smärta

Oavsett om du hör skadan inträffar, kommer du omedelbart att känna smärta i knäet. Du kan känna en skytte smärta i knäet och uppleva en plötslig oförmåga att försörja dig när du står, och kan inte gå eller springa. Smärtan är svårt att ignorera och du kan behöva hjälp för att komma till en stol.

Svullnad

Svullnad vanligtvis följer poppande ljud och den initiala smärtsensation. När du sitter ner, kan knäet området och låret direkt ovanför samt området bakom knäet börjar svälla. Du kan behandla detta genom att lyfta benet och tillämpa is till området; Detta är dock inte en fullständig behandling och kommer bara att underlätta ditt obehag på kort sikt.

Varning

Om du tror att du har haft en ACL tår, är det viktigt att du ser en läkare omedelbart. När du ringer för ett möte, fråga vad smärtstillande medel kan vidta för att underlätta ditt obehag under tiden. Också vara beredda att svara på frågor om hur skadan inträffade och de symtom du upplevt. Om den inte behandlas, du ökar risken för artros och ytterligare skada på knäet.