XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vattniga ögon uppstår när det finns överskott utsöndring av tårar i ögonen. Vi vet alla damm, rök och smog alla irritera ögonen och orsaka ögat till vattnet, och vi försöker att tvätta bort. Men det är också viktigt att veta vad som är normalt och när du bör rådfråga en professionell.

orsaker

Den vanligaste orsaken till vattniga ögon är torra ögon. Ögat producerar tårar, som bidrar till att smörja ögat samt tvätta bort irriterande. Den andra stora orsaken är allergier. Andra orsaker till vattniga ögon är varma livsmedel såsom hot chili peppers, blockering av tårkanalerna, infektion, inåtväxande ögonfransar och irriterande ämnen såsom rök, smog, vind, damm och pollen. Även smärta, trötthet, gäspningar, kräkningar och skrattar kan orsaka ögon att riva. "Överdriven tårar är en del av ett nervsystem reflex utlöses av olika angrepp på kroppen", säger Christopher Rapuano, MD, biträdande professor i oftalmologi vid Thomas Jefferson University Hospital i Philadelphia.

oro

Vattniga ögon i kombination med rodnad och klåda kan vara ett tecken på allergi. Blefarit är en infektion av ögonfransarna, medan konjunktivit är en infektion av ögonlocken. Infektioner i ögat kan det ofta med svullnad och en utlopps slem-typ samt rodnad. Främmande föremål eller skador är också orsaker till oro.

lindra symptom

Over-the-counter antihistaminer fungerar bra för att riva orsakas av allergier och pollen; en artificiell tår produkt hjälper till med torra ögon och även när man använder ett antihistamin eftersom det har en tendens att torka ögonen. I blåsiga eller smoggy förhållanden, "wrap around" solglasögon hjälpa till att hålla damm och skräp i ögonen. En over-the-counter ögondusch hjälper också.

Kontaktlinser

Bär kontaktlinser kan också orsaka överdriven sönder. Några anledningar är dålig passform, repad eller skadad lins eller något fångade mellan ögat och linsen. Om du tar bort och rengöra linsen, tillsammans med att tvätta ögat inte lösa problemet, är det rekommenderat att du tar bort linserna och kontakta din ögonläkare. I hög-pollen, smoggy eller dammiga förhållanden, försöka att växla från linserna till glasögon för att minska symptomen.

Skada och infektion

En träff direkt till ögat eller ett slag mot sidan av huvudet kan orsaka att ögat att riva, även svälla och bli röd. Svullnad, rodnad eller utsläpp kan vara ett tecken på infektion. Alla symptom som orsakats av skada, infektion eller som varar mer än två dagar bör ses av en läkare för en korrekt diagnos. De flesta kan behandlas med antihistaminer, antibiotika, en förändring i korrigerande linser eller en enkel ögondusch.