XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Skillnader mellan Yoga, aerobics och amp; pilates

Yoga, pilates och aerobic övningar kan hittas i många populära fitness program. Det finns dock några grundläggande skillnader mellan de tre stilar. Inte bara är de helt olika former av kondition, men de har olika fokus och slutresultat. Det är viktigt att diskutera dessa skillnader med din läkare innan du väljer en stil som är rätt för dig.

Filosofi

Filosofi är ett av de sätt dessa tre former av motion skiljer sig åt. Yoga är en gammal disciplin som innebär mer än bara stretching. Dess läror innefattar rätt kost, andningstekniker, asanas eller ställningar och principer för etiska levande. De som utövar yoga förespråkare "levande yoga" varje dag, snarare än bara "öva" yoga när de utövar.

Pilates utvecklades av Joseph Pilates, ett gym lärare och naturlig hälsa entusiasten. Hans tillvägagångssätt var att utveckla grundläggande styrka, flexibilitet och fysisk kontroll genom övning. Han lärde att genom Pilates kan du ha bättre balans, styrka och kontroll över kroppen.

Aerob träning är en stil som utvecklats över tiden. Per definition är det någon form av motion som utnyttjar de stora muskelgrupper, ökar hjärtfrekvensen och upprätthålls under en period av 20 minuter eller mer. Exempel på aeroba övningar inkluderar jogging, cykling, simning, in-line skridskoåkning och dans. Målet är att förbättra kardiovaskulär funktion.

Metodik

Metoden kondition väsentligen skiljer sig mellan yoga, pilates och aerobics. En del av den fysiska aspekten av yoga omfattar pranayama eller andningsövningar, och asanas eller ställningar. Dessa kan utföras sittande på en matta eller med hjälp av olika stående poser. Positionerna är i allmänhet hålls för upp till en till två minuter.

Pilates övningar praktiseras nästan uteslutande på golvet. De kan praktiseras liggande på rygg eller sitta upprätt. De kommer att engagera kärnan muskler i kroppen och de stora musklerna i armar och ben. Poserna hålls när de utför repetitioner av övningen.

Omvänt, aerob träning innebär ständig rörelse. Medan löpning, cykling och simning är alla anses former av aerobics, i allmänhet aeroba klasser är uppbyggda kring uppsättningar av danssteg och andra drag koreograferade för att hålla kroppen i ständig rörelse och puls upp.

fysikaliska Krav

På grund av de olika fysiska tillvägagångssätt var och en av dessa tre typer av kondition, det finns olika fysiska krav som. Yoga innebär en hel del stretching, isometriska sammandragningar och kräver en viss grad av flexibilitet och ibland balansera att utföra poser korrekt.

Pilates kräver också en viss flexibilitet till att börja med, även om den gör ökning över tid. Den viktigaste förutsättningen för Pilates är grundläggande styrka, särskilt magmusklerna. Återigen kommer dessa att bygga över tiden.

Slutligen, för att engagera sig i aerob träning, behöver du huvudsakligen stark hjärt-funktion. Eftersom hjärtfrekvensen kommer att höjas, är det en bra idé att få klartecken innan en aerob träningsprogram.

end Resultat

Medan målet för yoga, pilates och aerobics kan vara övergripande hälsa och välbefinnande, praktik varje ger särskilda slutresultat. Yoga är påstods att lindra stress, huvudvärk, ryggont och andra sjukdomstillstånd. Pilates hjälper dig att utveckla en stark kärna muskler, särskilt i bålen, och stora muskelgrupper i kroppen. Både Pilates och yoga bidrar till att öka flexibiliteten och balans. Slutresultatet av aerobics är helt annorlunda. Det bidrar till att förbättra hjärtfunktionen och andningskapacitet, och samtidigt öka styrkan i musklerna. Utövare av var och en av dessa tre former av motion hävdar att de hjälper dig att bränna fett och gå ner i vikt.