XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Har Rödvin Öka HDL-nivåer?

Konsumeras med måtta, har rödvin länge tros ha många hjärthälsosamma fördelar. Polyfenoler som finns i rött vin har föreslagits för att förbättra kolesterolnivåer. Forskning visar att rött vin kan spela en roll i att sänka din LDL - det onda kolesterolet - och samtidigt öka din HDL - det goda kolesterolet.

Hjärtat friskt Properties

Antioxidanter finns i huden och frön av druvor som använts för att göra rött vin kan hjälpa till att skydda slemhinnan i blodkärlen i hjärtat. Vissa studier har visat att resveratrol kan kopplas till en minskad risk för inflammation och blodpropp, hjälper till att skydda ditt hjärta. Med en till två alkoholhaltiga drycker per dag, inklusive rött vin, har visat sig öka HDL-kolesterol med cirka 12 procent. Högre HDL-nivåer hjälper till att spola ut en del av LDL, minskning av mängden plack byggs upp i artärerna.

Rött vin Förbrukning

En portion rött vin motsvarar 4 oz. Män kommer att gynnas av att dricka en till två portioner per dag, medan en portion per dag rekommenderas för kvinnor. Dricka mer än den rekommenderade mängden kan ha negativa hälsoeffekter. Långsiktig alkoholanvändning och berusningsdrickande kan leda till skador i nervceller, lever och bukspottkörtel. Om du funderar på att lägga till rött vin till din diet, rådgöra med din läkare först.

Vilken typ av rött vin bör du dricka?

Olika viner testades vid University of California att avgöra vilka som har de högsta koncentrationerna av flavonoider, en typ av antioxidant. Forskning visar att torrare röda viner genom mest flavonoider, medan sötare röda viner hade färre. De konstaterade också att flavonoider favorit är Cabernet Sauvignon, tätt följt av Petit Syrah och Pinot Noir. Både Merlots och röda Zinfandels har färre flavonoider än sina mer potenta föregångare. Vitt vin hade signifikant mindre mängder än de röda druvsorter.

Vad forskar Show?

Resultat från 51 epidemiologiska studier tyder på att risken för att utveckla kranskärlssjukdom minskar med cirka 20 procent när du förbrukar upp till två alkoholhaltiga drycker per dag. Bland dem som gynnades inkluderar friska vuxna patienter med en historia av hjärtattack, och patienter med diabetes. En annan studie visade att dricka en till två alkoholhaltiga drycker per dag ungefär tre till fyra gånger per vecka sänkte risken att få en hjärtattack med så mycket som 32 procent.