XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Härstammar från en växt uppfödda från raps, har rapsolja en lätt smak som gör den lämplig för en mängd olika användningsområden.

Mättade fetter

Rapsolja är mycket låg halt av mättat fett och innehåller noll artär-igensättning transfetter, och därigenom öka sitt rykte som en hjärtvänlig olja. Dessutom är det hög i mono- och fleromättade fetter, som anses önskvärda fetter eftersom de inte höjer LDL (dåliga) kolesterolnivåer.

Omega 3-fettsyror

Rapsolja är också rik på omega-3-fettsyror, som hjälper till att skydda mot hjärtsjukdomar, cancer och andra allvarliga hälsotillstånd.

Vitaminer och mineraler

Bara en matsked rapsolja ger 25 procent av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av vitamin E. Men det inte innehåller andra vitaminer eller mineraler.

andra näringsämnen

Rapsolja är inte en betydande källa av andra näringsämnen. Den innehåller inget protein, fiber, natrium eller kolhydrater.

Kontrovers

Traditionell rapsolja har använts för jordbruks- och industriändamål och anses inte lämplig för mänsklig konsumtion. Vissa människor har ifrågasatt säkerheten att konsumera canolaolja på grund av dess anslutning till rapsanläggning; Men den amerikanska Food and Drug Administration och branschexperter hävdar att rapsolja utgör någon hälsorisk för människor.