XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Netball är en lagsport som liknar basket där lag av sju spelare försöker flytta bollen ner domstolen och poäng genom att skjuta bollen genom en båge. Till skillnad från i basket, där spelare kan dribbla flytta, får spelarna bara ta en och en halv steg, vilket innebär att en spelare kan ta ett steg, sedan lyfta andra foten, om så önskas, men måste passera innan den andra foten kommer ner. Nyckeln till att göra mål med dina bilder är att öva korrekt form för att skjuta ett överslag skott med backspinn på bollen.

Instruktioner

1 Vända sig mot målet så att dina axlar, höfter och fötter är vinkelrätt mot målet, med fötterna en bekväm bredd isär.

2 Vila bollen på fingertopparna av din dominanta hand och böja handen tillbaka så baksidan av handen är parallell med marken.

3 Placera icke-dominanta handen mot sidan av bollen för att sikta och kontrollera den.

4 Squat ned och samtidigt hålla ryggen och nacken upprätt. Djupet av squat varierar från spelare, så experimentera med olika djup för att hitta den minsta möjliga huk krävs för maximal höjd på hoppet, som extra höjd gör ditt skott svårare att försvara, men djupare du squat ju längre du kommer att ta till få från golvet.

5 Ta dina händer tillbaka så att bollen är över huvudet när du börjar att räta ut benen för att hoppa.

6 Hoppa från marken och sträcker armarna upp när du lämnar marken.

7 Skaka din dominanta handled framåt för att sätta underskruv på bollen som du släpper och skjuta bollen i en överslag rörelse. Försök inte att skjuta bollen precis tillräckligt hög som den når bågen. I stället bör bollen når en till två fot ovanför målet på sin högsta punkt och passerar målet på väg ner.