XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Medicaid Insurance i Texas


Texas Health and Human Services Commission - med en budget på $ 16 miljarder kronor och 9.300 anställda - övervakar statens Medicaid-program och övervakar andra organ, såsom Institutionen för åldrande och funktionshinder Services. Från och med maj 2010 var över 3,3 miljoner Texans omfattas av Medicaid, ett program sjukförsäkring för personer med begränsad inkomst och andra resurser. Mottagarna ingår över 2,1 miljoner spädbarn och barn och nästan en kvarts miljon invånare över 65 år.

Medicaid berättigande kategorier

Alla Texans berättigade till Medicaid måste ha intäkter och resurser inom gränser som krävs. Berättigade personer inkludera barn yngre än 19 år, gravida kvinnor och nyfödda under första levnadsåret. Gravida kvinnor får mödravård, täckning av förlossning kostnader och ytterligare två månader täckning efter förlossningen. Texas ' "Kvinnors hälsa Program" ger förebyggande prov för förhållanden såsom bröst- eller livmoderhalscancer, diabetes, blodtryck och preventivmedel utbildning till kvinnor age18 till 44 som uppfyller armod kriterier. Behövande Texans som är 65 år eller äldre, blinda eller handikappade kan också kvalificera för Medicaid. Behörighet är automatiskt om den federala Supplemental Security inkomst program har tilldelat SSI förmåner på grund av ålder, funktionshinder eller blindhet.

Community svarstjänster

§ 1929 (b) av de federala Medicaid stadgar etablerat ett program som kallas hem och omsorg för funktionshindrade och äldre personer. Texas är den enda staten att dra fördel av denna bestämmelse att utforma sin gemenskapsAttenDant Services-programmet. Programmet tjänster för närvarande cirka 47.000 äldre och funktionshindrade Texas invånare som bor i sina egna bostäder som behöver hjälp med bad, påklädning, matlagning, shopping och komma till läkarbesök. Mottagarna skulle inte kvalificera sig för sådana tjänster från andra program på grund av deras inkomster. Inkomstgränsen för kvalificerade var $ 2022 per månad från och med 2010 och mottagare får i genomsnitt 16 timmar assistans per vecka. De flesta mottagare - 73 procent - är över 65 års ålder, men 27 procent är handikappade personer ålder 18-64.

Hjälp med Medicare Kostnader

Texas 'Medicaid-programmet hjälper Medicare mottagare har råd full täckning. Medicaid Medicare Fyrklöver betalar del B Medicare premier, även om mottagarna inkomster är alltför hög för att medge rätt till regelbunden Medicaid täckning. Inkomstgränser i 2010 var så hög som $ 1734 per månad för en individ eller $ 2334 per månad för ett par. Medicare premie i 2010 var $ 110,50 per månad. Personer med inkomster tillräckligt låg för att kvalificera sig för Medicaid har automatiskt sina Medicare premier som betalas av staten.

Medicaid Estate Recovery Program

När Texas State Medicaid-program betalar minst $ 3000 mot en mottagares långtidsvård, kan staten täcka sina kostnader från mottagarens boet efter hans död. Medicaid täckta tjänster som omfattas av Medicaid Estate Recovery Program inkluderar ammande anläggning vård, särskilda vårdinrättningar för utvecklingsstörda och samhälls tillhörande tjänster. Återhämtning gäller tjänster som erhålls den 1 mars 2005 eller senare, till mottagare åtminstone ålder 55. Texas kommer inte fullfölja indrivningen av Medicaid medel som använts från en egendom om det finns en efterlevande make eller ett barn under 21 år, ett barn i alla åldrar som är handikappade eller när en ogift vuxen barn har bott i den avlidne mottagarens hem för ett år före sin död.