XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Smärtlindring för bursit


Bursae är vätskefyllda blåsor som fungerar som en buffert mellan muskler, ben, leder och senor, och inflammation i dessa säckar kallas bursit. Det är mycket vanligt, och framgångsrik smärtlindring och behandling kan åstadkommas hemma på en mycket låg kostnad.

orsaker

Orsaker till bursit varierar och är relaterade till det område där det förekommer, men det är i första hand orsakas av följande saker: överanvändning, en sport skada eller, mer sällan, en infektion.

Ibland kan det uppstå som en komplikation av gikt eller reumatoid artrit, eller som en bieffekt av en staphinfektion.

symptom

Symtom på bursit inkluderar stelhet eller en molande värk runt det drabbade området, smärta åtföljande rörelse eller tryck, och tillfällig hudrodnad. Det kan påverka skuldra, armbåge, skinkor, höft, knä och fotled.

Behandling och smärtlindring

Behandling och smärtlindring är relativt enkla, som omfattar något annat än vila det drabbade området, applicering av is och värme till den drabbade leden, och med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen.

För att minska svullnad och hjälpa till att återställa ett komplett utbud av rörelse, upplyftande leden och stretching rekommenderas.

Genom att följa dessa enkla steg, bursit vanligtvis löser sig utan hjälp av externa medicinska ingrepp.

Om bursit orsakas av en infektion, antibiotika ofta ordineras. Kirurgi kan vara nödvändigt att tömma den drabbade bursa är sällan behövs ännu kirurgiskt avlägsnande av Bursa.

Förebyggande

Förhindra bursit uppstår är lika enkelt som det rekommenderade kur. Enkla stretchövningar, styrketräning och praktiserande bra hållning är alla rekommenderas för att förhindra bursit.