XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Lärare har återupptäckt glädjen i kinesiska hopprep, en extremt svår match. Det uppmanar kompetensen hos ögat och foten samordning och, naturligtvis, strikt kroppslig disciplin. Kinesiska Hopprep är inte spelat med en enda lina, men med en gigantisk gummiband sträckt ut mellan två av spelarna. En hoppar helt enkelt in i repet, vilket inte alltid är så lätt som det låter.

Vad du behöver

Den enda utrustning som krävs för en enkel omgång kinesiska hopprep är en lång gummiband. De två första spelarna utvalda kallas "Enders". Dessa spelare står mitt emot varandra och steg i repet. Repet är monterad runt anklarna för "Enders", som sedan sträcka ut, ta bort slack från repet och lyfta från marken. Varje person som steg sedan grensle så att det elastiska repet skildes med ungefär 12 inches.

Hur man kan börja

Den tredje spelaren och eventuella ytterligare spelare uppradade bakom den tredje spelaren, kallas bygeln. Bygeln står precis utanför repet. Hans jobb är att hoppa in i repet utan att röra vardera änden av repet. Bygeln fortsätter att hoppa tills han har gjort ett misstag i hoppsekvensen. När väl misstag görs, blir bygeln en "ender" och det ursprungliga "ender" skickas till baksidan av den hoppande linjen.

Sequence Jump

Detta verkar enkelt nog, men vi är inte igenom ännu. Om den första hoppet, landa dig med båda fötterna i mitten av repet, du sägs vara "in". Du måste skrika ut det här när du gör ditt hopp. Om du lyckas med hoppet, måste du hoppa till nästa sekvens, som är "On". För att åstadkomma den "On" hoppa, måste din vänstra fot komma ner på den vänstra delen av repet, medan din högra fot måste landa på den högra delen av repet. De följande två sekvenser kallas "sida ut" och "Bred ut." Du måste hoppa så att båda fötterna landa på ena sidan av rep och då måste du hoppa över repet till den andra sidan alltid ropa sekvensen av hoppet. Du är inte klar ännu. Nästa sekvens är ringa "side-by-side" och du måste hoppa så att hoppet har båda fötterna utanför vardera sidan av repet. Två mer att gå! Du måste skrika "Jump sida ut", vilket gör att din vänstra fot landar utanför repet, medan din högra fot landar inne i repet och sedan göra en andra "Jump sida ut", placera din högra fot i och vänster fot.

Snabb genomgång

Kinesiska hopprep är ett bra sätt att öka kompetensen hos syn, fot samordning och minne. Så börja memorera hoppet sekvens du behöver göra. "I", "På", "Side-out", "Bred ut", "sida-vid-sida" och "Jump Side Out" två gånger. Det kan mycket väl vara den enklaste delen av spelet. Försöker åstadkomma varje sekvens hela vägen igenom, men kommer att bli en mycket större utmaning och en hel del roligt.