XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man behandlar nedre ryggen spasmer


Smärta i samband med muskelspasmer i nedre delen av ryggen är vanligt bland personer som är i dålig fysisk kondition. Ofta orsakas av överansträngning, kommer smärtan att försvinna på egen hand på bara några dagar. Om du inte har upplevt en allvarlig skada, du vanligtvis kan behandla det med några praktiska egenvård.

Instruktioner

1 Ligg på rygg på golvet och placera en kudde under knäna för att höja dem en aning. Detta kommer att ta del av trycket från nedre delen av ryggen.

2 Applicera en kylklamp inlindad i en handduk på det smärtande området under cirka 12 minuter för att hjälpa till att minska inflammation och svullnad. Gör detta ungefär var 2 timmar för den första dagen eller två. Senare, kan du pröva att använda fuktig värme i 15 minuter varannan timme, antingen med en varmvattenflaska eller en handduk som har dränkts i varmt vatten. Ta en varm dusch kan hjälpa också.

3 Ta icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, eller NSAID, antingen over-the-counter eller de som föreskrivs av din läkare, för att minska smärta. Om du lider svår smärta, kan din läkare välja att ordinera muskelavslappnande för ett par dagar.

4 Inkludera stärka, stretching och konditionering övningar som riktar sig mot buken och nedre delen av ryggen i din vanliga träningsprogram. Förebyggande är den bästa behandlingen och stärka musklerna i ryggen kan bidra till att förhindra spasmer genom att förbättra styrka och koordination, samt ökad flexibilitet.

5 Ändra kroppspositioner ofta för att minska risken för ryggsmärtor. Om du arbetar vid ett skrivbord, stå upp varje timme och sträcka lite. Växla mellan sittande och stående hela arbetsdagen. Om du lider av kroniska ryggproblem, begära en kontorsstol som har en justerbar, kontur sätet så att höfterna är placerade något högre än knäna.

6 Övningar som knä höjningar kan öka flexibiliteten i nedre delen av ryggen. Ligg på rygg med benen utsträckta. Långsamt upp vänster knä mot bröstet, dra knät så nära bröstet som möjligt. Håll där i ca 10 sekunder och upprepa omväxlande mellan vänster och höger ben, tills du har slutfört 10 reps.

7 Gör bäcken pressar för att stärka nedre delen av ryggen. Ligg på rygg med armarna längs sidorna. Dra åt musklerna i skinkorna och magen, tryck på korsryggen i golvet. Håll denna position i ca 10 sekunder och sedan slappna av. Gör 3 uppsättningar av 12 pressar.

Tips

  • Eftersom både ryggen och buken muskler tenderar att försvagas med åldern, hjälper regelbunden motion för att sträcka ut musklerna gör dem mindre benägna att stam eller spasm. Forskning visar att människor som motionerar regelbundet löper mindre risk att drabbas av ländryggssmärta och muskelspasmer.
  • Om du känner trycket i korsryggen när du sitter vid skrivbordet, kan din stol vara för låg. Om det sitter för högt, kommer du att känna trycket på nedre lår.
  • Ta en kort promenad varje dag kan minska mängden stress på nedre delen av ryggen.
  • Om nedre delen av ryggen fortsätter att skada efter flera dagars egenvård, prata med din läkare.
  • Alltid rådfråga en läkare innan du tar någon medicin.