XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Orsaker till betydande minnesförlust hos medelålders kvinnor

Dimmig tänkande och incidenter av glömska är vanligt förekommande i många medelålders kvinnor. Även om betydande minnesförlust i medelåldern kan vara ett tecken på tidigt stadium demens, kronisk sjukdom, mediciner, hjärntrauma och val av livsstil kan vara bidragande faktorer. Om minnesförlust kommer plötsligt eller blir gradvis sämre, är det viktigt att rådgöra med din medicinska vårdgivare för en komplett hälsobedömning.

Påfrestning

Förhållandet mellan stress och kognitiv funktion är väl känd, och preliminära uppgifter tyder på stressen tidigt i livet kan påverka minnesfunktionen i medelåldern. I en studie som genomförts vid University of California Irvine School of Medicine och rapporteras i Science Daily, fann forskarna råttor som utsätts för en stressande miljö tidigt i livet visade mätbara minnes underskott börjar i medelåldern. Även om det är troligt att den kognitiva funktionen är relaterad till både genetiska och miljömässiga faktorer, fysiska eller känslomässigt påfrestande situationer-de där personen har ingen kontroll över resultat påverkar hippocampus, minnescentrum i hjärnan. Även om en stressfri miljö kan vara svårt att upprätthålla, kan kvinnor som använder stressreducering tekniker regelbundet öka sin förmåga att fokusera och vässa deras minne färdigheter.

hormoner

Nedgången av hormoner i en kvinnas kropp anses vara en naturlig del av åldrandet. Men under det senaste århundradet, den förväntade livslängden för människor i västvärlden har nästan fördubblats, och kvinnor kan förvänta sig att leva i årtionden bortom klimakteriet. Eftersom östrogen skyddar minnet, vissa läkare fortsätter att rekommendera syntetiska hormonersättningsterapi för att lindra symptom i samband med kognitiv försämring hos äldre kvinnor. Andra läkare håller, och insisterar naturliga hormonersättnings är den enda acceptabla behandlingsalternativ. Enligt Dr Dharma Singh Khalsa, grundande ordförande för Alzheimers Prevention Foundation International i Arizona, är mild kognitiv svikt inte ovanligt hos medelålders kvinnor. Khalsa rekommenderar en integrerad strategi som inkluderar en hälsosam kost, meditation, tillskott och en naturlig hormonbehandling.

Drogmissbruk

Även tillfällig, måttlig användning av alkohol inte kan vara skadlig, studier visar genomgående missbruk av lagliga eller olagliga droger äventyrar nervsystemet och förändra den kemiska sammansättningen av hjärnan. Kvinnor metabolisera alkohol långsammare än män, och med åldern blir de mer mottagliga för dess effekter. Brister av B-vitaminer är gemensamma med kroniskt alkoholmissbruk, och vitaminerna B12, folat och B6 är särskilt viktigt för normal hjärnfunktion. Enligt Northwestern Health Sciences University, deltagare i en minnes studie med normala nivåer av vitamin B12 presterade bättre än de med lägre nivåer. Vitamin B12 är en viktig del av kommunikationen mellan nerver celler, och bland annat en brist är kopplat till psykisk förvirring och minnesförlust, säger moder natur webbplats.