XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Antikroppar har förmågan att bekämpa infektioner som kan lämna oss känsla kör ned, sjuk och ömmande. Oavsett om dessa av kroppens naturliga försvarssystem eller förvärvats genom vacciner antikroppar har förmågan att skydda mot en rad sjukdomar som orsakas av bakterier och virus.

Definition

Antikroppar är proteiner som skapats av kroppens immunförsvar (organ och celler som hjälper till att bekämpa infektioner) som attackerar främmande virus och bakterier som kan orsaka infektion och sjukdom.

Produktion

Antikroppar produceras när immunsystemets B-celler (lymfocyter som känner igen främmande bakterier eller virus och skicka ut försvarsmekanismer för att förstöra dem) detektera dessa antigener (de utländska organ) och skicka ut antikroppar för att bekämpa en infektion.

Handling

Antikroppar bekämpa dessa främmande kroppar genom att fästa sig direkt till dem. Antikroppar inte ensam förstöra främmande föremål, men bidrar till att signalera andra celler, såsom fagocyter, att attackera bakterier eller virus.

typer

Det finns fem grupper av antikroppar, till var och en med sin egen specifika roll eller område av kroppen skydda. De är kända som IgA, IgD, IgE, IgM och IgG.

Immunitet

En av fördelarna med antikroppar är kroppens förmåga att därefter komma ihåg vad antigenerna såg ut och hålla antikroppar som används för att bekämpa den bakterie eller virus i kroppen minne. Så om det särskilda virus eller en bakterie (t.ex. vattkoppor eller mässling) skulle slå till igen, skulle antikropparna redan vara redo att kämpa mot infektionen. På grund av kroppens förmåga att komma ihåg antikropparna, chicken pox och andra sjukdomar är mycket mindre sannolikt att slå två gånger i en människas liv.