XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
MRI och benproblem

Magnetisk resonanstomografi, eller MRT, är en typ av bildbehandling som är gjort för diagnos av en mångfald tillstånd. Tekniken för MR bygger på skapandet av magnetfält, radiovågor och kraftfull programvara för att skapa exakta bilder av människokroppen. Till skillnad från röntgen eller datortomografi skannar, MRI har ingen strålning, vilket gör dem säkra rutiner. MRI är den idealiska test för att undersöka icke-beniga vävnader.

Tumörer i Leg

Tumörer kan förekomma i ben i benen eller i fett, muskler och andra vävnader som omger benet. Tumörer som kan uppstå i benet inkluderar Ewings sarkom och osteosarkom. Ewings sarkom kan manifesteras med smärta och svullnad i benet hos barn. Drabbade barn kan ofta ha en feber. Osteosarkom drabbar ofta tonårspojkar en vanligtvis förekommer i området i knäleden. Dessutom kan cancer uppstå utanför benet. Sådana tumörer, så kallade sarkom, kan invadera till andra vävnader och ofta kräver omfattande kirurgi. De är vanligare hos äldre individer. För att bedöma infiltration av tumören i andra vävnader, MRT är användbara.

bone Infektion

En infektion i benet kallas som osteomyelit. Hos barn är de långa benen i benet oftare drabbas. Vanliga symptom på osteomyelit smärta från det drabbade benet och feber. Benet kan visas svullna och är smärtsamma. Röntgen, men alltid tas, inte kan avslöja bensjukdom tills sjukdomen når ett sent skede. I dessa fall, kan MRI av benen skall vidtas.

knä Trauma

Knäna är komplexa lederna, och skador på knäet är vanliga inom idrotten. I synnerhet är det främre korsbandet eller menisk allmänt skadad. Röntgenstrålar i sådana tillstånd är ofta normala och inte användbara i diagnos. I jämförelse, MRI är mycket kraftfulla verktyg för att bedöma graden av skada och tillåter visualisering av ligament. Detta är särskilt användbart när artroskopisk kirurgi är att övervägas för behandling av knäsmärta.

osteochondritis dissecans

Osteochondritis dissecans är en bensjukdom som kan uppkomma hos patienter. Det är tänkt att bero på förlust av försörjnings och död blod i lokaliserade regioner av benet. Små bitar av ben och brosk kan lossna och bli lösa partiklar som svävar i det gemensamma utrymmet. Symtom är smärta i knäet, gemensam låsning eller popping och svullnad. Diagnos av detta tillstånd är bäst görs med MRI, som kan användas för att identifiera de lösa kroppar flyter inuti fogen. MRI är också användbar för att bestämma huruvida kirurgi är nödvändigt eller om benet kan tillåtas att läka på egen hand.