XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Mandel mål näring

Om den magra dietdillet gjorde du skriva av mandel som ohälsosamma, fet fare, överväga åter lägga mandel i din kost. Konsumera en kost rik på nötter, inklusive mandel, gynnar din kardiovaskulär hälsa, och kan halvera risken att drabbas av en hjärtattack, enligt Harvard School of Public Health. Mandel måltid - av slipning upp hela mandlar - erbjuder alla näringsvärde och hälsofördelarna med hela mandlar, och gör ett välkommet tillskott till recept.

Grunderna - makro

En fjärdedel kopp mandel måltid innehåller 138 kalorier, och ger 7 procent av ditt dagliga kaloriintaget i en 2000-kaloriintag. De flesta av dessa kalorier kommer från mandelmjöl är 12 gram fett. Detta omättat fett ger inte bara energi för att stimulera din cellulär metabolism, men också positivt påverkar hjärt- och kärlhälsa genom att minska nivån av skadligt kolesterol i blodet. En servering av mandel måltid ger också 5 gram protein och 5 gram fibrer, inklusive 3 gram fibrer. Som ett resultat, bidrar almondmealen till en fiberrik kost, som också främjar kardiovaskulär hälsa.

Mineraler för din Metabolism

Mandel måltid stöder din cellulär metabolism på grund av dess mineralinnehåll. Det ger betydande mängder koppar och magnesium, som är två mineraler som aktiverar enzymer cellerna kan användas för att producera användbar energi. Koppar stöder också styrkan av dina bindväv, medan magnesium hjälper dig att göra det DNA som krävs för cellreproduktion. En fjärdedel-cup servering av mandel måltid innehåller 64 mg magnesium - 20 procent av det rekommenderade dagliga intaget för kvinnor och 15 procent för män - och 245 mikrogram koppar, eller 27 procent av det rekommenderade dagliga intaget.

Vitamin E för hudens hälsa

Mandel måltid fungerar också som en utmärkt källa till vitamin E, ett näringsämne som upprätthåller hälsan hos din hud. Det fungerar som en antioxidant, vilket innebär att det ger naturligt solskydd genom att neutralisera giftiga kemikalier som skapas när huden utsätts för solljus. Vitamin E spelar också en roll i cellkommunikation, och även hjälper till att stödja ordentlig immunsystemets funktion. En fjärdedel-cup servering av mandel måltid ger dig 6,1 milligram vitamin E, eller 41 procent av det rekommenderade dagliga intaget.

Matlagning med mandel mjöl

Mandel måltid ger en glutenfritt alternativ till mjöl för glutenfri matlagning. Eftersom mandel är också låga i kolhydrater jämfört med vete, mandel måltid fungerar också som en kolhydratfattig alternativ till vetemjöl. Använd den i stället för mjöl för bröd, muffins och pannkakor för en hälsosam behandla. Gör choklad mandel no-baka kakor från en blandning av mandel måltid, kakao, rostad kokos och datum. Alternativt kan du använda en sked av mandel måltid att lägga textur till grekisk yoghurt, eller rör ner den i din morgon havregryn.