XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur du väljer en Prop för min Outboard


Alla är ute efter en bra passning, vare sig det är i livet eller i en propeller. När du väljer en prop för din utombordare, kan dealern prata om delning och diameter, men det enda sättet att hitta rätt propeller för din utombordare är att sätta båten i vattnet. "Diameter", eller hur stor en cirkel bladen av prop göra, begränsas av den anti-kavitationsplatta ovanför prop. "Pitch" är dock om vinkeln på bladen och hur många inches framåt varje varv av prop flyttar dig, och hur effektivt din båt fungerar.

Instruktioner

1 Slå upp den maximala rekommenderade varv per minut för båtens motor i motorbruksanvisningen.

2 Dra din båt till din vanliga segling plats. Starta båten och flytta till ett område där du kan arbeta med vidöppen trottel - WOT - i flera minuter i taget utan konflikt.

3 Accelerera till wot och som du accelererar, notera RPM på varvräknare; du ska nå maximalt varvtal vid drift vid WOT. Om din motor försöker överskrida maximalt varvtal vid WOT, är tonhöjden på din propeller för låg och du behöver öka planen. Om motorn inte når den maximala rekommenderade RPM vid WOT, din propellerns stigning för hög och du behöver för att minska planen.

4 Återgå till stranden, dra båten ut och kontakta din motor återförsäljare. Många återförsäljare har "lånad" propellrar du kan använda för att hitta rätt tonhöjd. Öka din propellerns stigning av två inches kommer att sänka din motorns varvtal vid WOT av 200 till 400 RPM. Minskar din propellerns stigning kommer att öka din motorns varvtal vid WOT av 200 RPM.

5 Installera lånad propellrar, en i taget, och accelerera till WOT med var och en, titta på varvräknare och upprepa din första testet. Välj prop med en pitch som hämtar du närmast, men inte över, den maximala rekommenderade RPM när du kör på full gas.

Tips

  • Innan du "öppna upp henne" för testet, ta en kryssning runt området för simmare utanför det markerade badplatsen, om det finns.
  • Om en annan båt hindrar din passage, kan testet vänta. Sakta ner, undvika en kollision och återuppta testet.
  • Om motorn börjar passera den maximala rekommenderade RPM medan testning - om din prop pitch är för lågt - dra gasreglaget tillbaka. Du behöver inte blåsa upp motorn att ta reda på hur långt ut av beck din prop är; du behöver gå tillbaka till stranden och installera en propeller med en högre tonhöjd och fortsätta att testa.