XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur Mentor en tonåring pojke

En tonåring kan ofta dra nytta av att ha en mentor i sitt liv, särskilt om han inför känslomässiga svårigheter eller har en utmanande hemliv. Mentorskap handlar inte om att ändra en tonåring; det handlar om att lyssna på honom och vara där för honom, att stödja hans prestationer och mål samt ger en axel när han möter besvikelse. Enligt pojkar Män Mentoring Network grundare, Craig McClain, pojkar behöver människor som bryr sig om dem och acceptera dem för vilka de är i stället för att tala om för dem att göra saker annorlunda. Mentorskap en tonåring pojke är ett effektivt sätt att bidra till att forma sin framtid.

Intressen och aktiviteter

Steg 1

Bekanta dig med teen pojke intressen. Segue in i en mer personlig relation genom att ta ett intresse i sina hobbies såsom sport, videospel eller konstnärliga strävanden. Om han är i sport, ta honom till en baseboll eller basketmatch. Du kan också presentera honom för nya verksamheter som han aldrig har provat. Berätta om dina egna hobbies och frågar om han är intresserad av att hjälpa dig med ett nytt projekt som två av er kan arbeta tillsammans såsom bygga en bil eller ens ett hem förbättring projektet.

Steg 2

Upprätta pålitlighet som en mentor genom att vara konsekvent. Ordna att träffa tonåring du mentorskap så ofta som scheman rimligen tillåter. Träna ett schema som innehåller en viss flexibilitet. Förmedla pålitlighet genom att hålla löften och visar att du är tillgänglig under överenskomna tider.

steg 3

Uppmuntra tonåring att öppna upp till dig genom att ställa frågor utan nyfikna. Till exempel frågar honom vad han skulle göra under vissa omständigheter som inte nödvändigtvis gäller specifikt för hans nuvarande omständigheter, såsom att fråga honom om han kunde göra några ändringar på sin skola vad dessa förändringar skulle vara. Om du gör det tillåter honom att hänvisa till sin erfarenhet på sina egna villkor och komfort nivå.

steg 4

Utveckla öppen kommunikation ytterligare genom att lyssna mer än att föreläsa. Till exempel när en tonåring diskuterar ett svårt ämne, undvika att tala om för honom vad de ska göra. Skapa förtroende genom att ställa frågor till honom som vägleder honom att fundera över hur han kunde hantera saker annorlunda. Till exempel, om han är i trubbel för att vara otrevlig mot en lärare i skolan, frågar honom hur han kände sig när han var oförskämd. Då frågar honom om han kunde tänka på något annat sätt att uttrycka sina känslor som inte skulle innebära att kränka hans lärare.

steg 5

Visa din service som en mentor genom att aktivt delta i tonåringens liv. Till exempel, gå till hans fotbollsmatcher, delta i hans examensceremoni och fira sin födelsedag genom att föra honom en gåva. Erbjudande om att utöva sport med honom för att förbättra sitt spel eller sätta upp mål med honom för att bemästra specifika färdigheter. Dela tips som du att veta att hjälpa honom att förbättra sina färdigheter. Om han har svårigheter i skolan och du känner att du inte är tillräckligt kan hjälpa honom, ordna en handledare. Enligt grundarna av Threshold Passages Inc., modellering friska maskulina energier vägleder unga män ner en framgångsrik väg till vuxenlivet.

varningar

  • Undvik att prata med andra om din adept emissioner. Integritet är av största vikt när mentorskap.

tips

  • Gör tålamod, acceptans och förstå en del din relation.