XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Mayo Clinic IBS kost

Människor som lider av colon irritabile, eller IBS, erfarenhet kronisk förstoppning eller diarré eller fluktuerar mellan de två. Även om inte livshotande i sig, har IBS ödesdigra effekter på livsstil och kan hota en persons anställning på grund av frånvaro och företagets tid i badrummet. Mediciner kan bidra till en omfattning, men IBS lidande har så småningom att ändra sina matvanor för att både bekämpa symptomen och avstå från att föra på en attack. Mayo Clinic rekommenderar vissa kosten och livsstilsförändringar för att hantera sjukdomen.

Diet

Några dietary triggers för IBS inkluderar koffein, mejeriprodukter, choklad, alkohol, stekt mat, kryddstark mat, fet mat och läsk konsumtion. Mayo Clinic föreslår att avstå från dessa livsmedel. Bättre alternativ inkluderar fiberrik kost, nötter, hela korn bröd, pasta och spannmål, frukt, grönsaker och popcorn. Magert kött, fågel utan skinn och de flesta fiskar har liten eller ingen effekt på IBS. Vattenintag bevisar avgörande för två skäl. För diarré, kommer den att ersätta förlorad vätska, och i förstoppning, lägger fukt till avföring. Andra livsmedel som har fiber men kan orsaka gas innehålla bönor, kål, blomkål och broccoli.

Vanor

Vissa förändringar i hur du gör saker kan också hjälpa. Till exempel, istället för att läppja genom ett sugrör, dricka ur glaset. Detta skär ner på mängden luft du svälja. Av samma skäl, hålla gummi tugga till ett minimum. Konstgjorda sötningsmedel kan orsaka en försämring av IBS symptom, så begränsa deras användning och titta på dem i förädlade livsmedel. Bo på en vanlig kost schema. Om du har diarré, kommer mindre, tätare måltider lugna tarmarna. Om förstoppning råder, äter större måltider som innehåller massor av fibrer. Saknade måltider och ett oberäkneligt äta schema kan vara kontraproduktivt att reglera tarmarna.

livsstil

En annan bidragande orsak till IBS kommer från det sätt på vilket du bor. Hög stress jobb, kan problem hemma, problem pengar och stora förändringar i livet orsakar dina symtom förvärras. Magen och tarmarna reagera snabbt på stress av alla slag. Undvika all stress är omöjligt. Att lära sig att hantera stress på ett positivt sätt kommer att minimera dess effekter på din GI-systemet. Motion hjälper till att hantera stress. Endorfinerna släpptes av hjärnan som svar på motion hjälp dynan kroppen från effekterna av stress. Hitta vad som fungerar för dig.

varningar

En fiberrik kost kan ibland lägga till besvär såsom uppsvälldhet, kramper eller gas. Fiber tillskott tenderar att ha färre av dessa biverkningar. Du kan ta den här typen av fiber i många former. Vissa kosttillskott komma i skivor. Pulveriserad fiber blandas med vatten. Du hittar också tillskott i piller och flytande form. Det kommer att ta lite experimenterande för att hitta en som passar dina behov och håller dig bekväm. Akta dig för använder alldeles laxermedel och anti-diarré läkemedel. Behandla din IBS symptom med kost och motion visar säkrare än beroende av dessa läkemedel. Rådgör med din läkare om dessa åtgärder inte fungerar för dig.