XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är vindruvskärnextrakt Säker eller giftiga?

Du har förmodligen inte ger mycket på vad som kan vara inne i små frön av en druva. Men för vingårdar som behandlar ton druvor per år, har dessa till synes oviktiga munsbitar blivit en källa till en helt ny produkt - vindruvskärnextrakt. Genom att trycka på frön och utvinna näringsämnen från dem, tillverkare skapa detta extrakt, som finns att köpa på naturliga livsmedel butiker.

näringsinnehåll

Druvkärnor är en rik källa till kraftfulla antioxidanter som kallas oligomera proanthocyanidin komplex. Antioxidanter hjälper till att förhindra cellskador genom att neutralisera instabila molekyler som kallas fria radikaler, som tros påskynda åldrandet och ökar risken för hjärt-kärlsjukdom. Druvasädextraktet innehåller även vitamin E, flavonoider, linolsyra och resveratrol, en antioxidant som har vunnit känd sak som en anti-aging näringsämne.

Säkerhetsfrågor

Om du funderar på att ta vindruvskärnextrakt, kommer du vara glad att detta tillägg inte har associerats med några allvarliga biverkningar. Enligt Zhion.health har forskare i Japan, Nevada, New York och Storbritannien testade extraktet och fick inga negativa effekter från dess användning. Dock vara medveten om att det är möjligt att utveckla en allergisk reaktion mot nästan varje ämne, och om du har allergiska symptom såsom nässelutslag, andningssvårigheter eller svullnad efter att ha tagit vindruvskärnextrakt, bör du se en läkare omedelbart.

Hälsofördelar

Vindruvskärnextrakt visar lovar i ett antal hälsoapplikationer. Det har visat sig att lindra symptomen vid kronisk venös insufficiens och vaskulär bräcklighet, och det kan minska svullnad efter en skada. Diabetiker som har retinopati, en vision problem, kan dra nytta av vindruvskärnextrakt också. National Cancer Institute undersöker för närvarande användningen av vindruvskärnextrakt i prevention av bröst- och prostatacancer.

doseringar

University of Maryland Medical Center föreslår olika doser av vindruvskärnextrakt beroende på vilken typ av hälsoproblem du försöker ta itu med. Om du använder vindruvskärnextrakt som en antioxidant, en dos av 25 till 150 mg av standardiserade druvkärneextrakt innehållande 95 procent oligomera proanthocyanidin komplex rekommenderas upp till 3 gånger dagligen. För venös insufficiens, ta mellan 150 till 300 mg per dag. För ödem, eller svullnad, en 200 till 400 mg daglig dos rekommenderas under en period av 10 till 30 dagar.