XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man kan förebygga och Hide blåmärken från kosmetiska procedurer


Kosmetiska behandlingar kan ge fantastiska resultat. Men du kan behöva stå ut med en hel del svullnad och blåmärken innan du kan njuta av dem. Här är några enkla sätt att förebygga och dölja blåmärken som ofta inträffar efter kosmetiska behandlingar.

Instruktioner

1 tala med din läkare. Innan någon kosmetisk förfarande, bör du träffa din läkare och fullt diskutera dina förväntningar, vad som ska göras och vad som väntar efteråt. Under denna diskussion, be läkaren hur mycket blåmärken du kan förvänta sig och vad man kan göra för att lindra det. Några förslag är listade nedan, men de skall inte ses som en ersättning för professionell medicinsk rådgivning.

2 Ät färsk ananas. Förutom att vara läcker, färsk ananas innehåller ett ämne som kallas bromelain, som har anti-koagulering och anti-inflammatoriska egenskaper. Att äta en halv färsk ananas i tre dagar innan kosmetisk förfarande kan minska eventuella blåmärken som kan uppkomma detta förfarande.

3 STOPP aspirin. Aspirin gör människor blöder lättare, så om din läkare råder annars sluta ta aspirin och alla aspirin produkter som innehåller en vecka före och efter din kosmetiska förfarande.

4 STOPP vitamin E. Vitamin E, som aspirin, är ett blodförtunnande medel och bör inte tas för 2-3 veckor före och efter din kosmetiska förfarande. Undvika E-vitamin kan också hjälpa dig att krossa mindre efter behandling.

5 MINSKA svullnad och blåmärken. Det finns produkter som finns att du kan ta innan din procedur som kan bidra till att minimera blåmärken och svullnad. Auriderm tabletter och gel är två som jag känner till. Fråga din läkare om hans eller hennes rekommendation.

6 ANVÄNDNING kalla kompresser. Applicera kalla kompresser på ditt ansikte under de första timmarna efter ingreppet. Det hjälper verkligen minska svullnad. Du kan köpa återanvändbara kompresser eller gör din egen med isbitar och en plastpåse. En påse frysta ärtor fungerar också alldeles utmärkt.

7 DÖLJ blåmärken. Om du får några blåmärken, är det lätt att dölja dem med kosmetika. Du hittar täcka ups och concealers i kosmetiska gången som kommer att göra jobbet snyggt. Leta efter en applikator som har både gröna och hud-tonas concealers. Applicera en basbeläggning av grön concealer är ett trick professionell makeup artister använder för att dölja röda och lila fläckar innan en hud-tonad concealer.

Tips

  • Informationen i denna artikel är inte avsedd som en ersättning för professionell medicinsk rådgivning. Fråga din läkare om din har frågor om vad som diskuteras i denna artikel.