XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Finns det Läkemedel som interagerar med att äta färsk ananas?

Med sin lätt söt doft och syrlig smak, är ananas en näringsrika mellanmål packad med vitamin C. Den aromatiska frukten kan skewered på en frukt kabob, blandas i en smoothie eller grillad och används för att toppa en dekadent dessert. Men om du tar vissa mediciner, måste du vara lite försiktig om mängden ananas du förbrukar. Vissa droger och mediciner kan interagera med bromelain enzym i färsk ananas.

Ananas

Färsk ananas innehåller enzymet bromelain, som vanligtvis används för medicinska ändamål. Den amerikanska National Library of Medicine förklarar att bromelain enzymet utlöser kroppen att producera specifika ämnen som bekämpar inflammation. Enzymet innehåller också särskilda kemikalier som bromsar tillväxten av tumörceller. Det har använts som en behandling för artrit, muskelsmärta, inflammation, ulcerös kolit och svullnad efter skada.

läkemedels~~POS=TRUNC

Färsk ananas bör inte kombineras med amoxicillin eller tetracyklin antibiotika. När färsk ananas kombineras med dessa typer av läkemedel, kan det öka mängden läkemedel absorberas av kroppen. I det här fallet kan det öka biverkningar av läkemedel. Bromelain påverkar också kroppens blodkoagulering förmågor. I kombination med mediciner som långsam eller förhindra blodproppar - såsom en antikoagulant eller trombocythämmande läkemedel - det kan avsevärt öka risken för blåmärken eller blödning. University of Maryland Medical Center förklarar också att bromelain enzym kan öka effekten av lugnande läkemedel, såsom antiepileptika, bensodiazepiner och alkohol.

Andra biverkningar

Typiskt, äta färsk ananas inte kommer att orsaka några skadliga biverkningar, Men att äta stora mängder av frukt kan ibland orsaka illamående, diarré, hudutslag och kräkningar. Du kan också märka svullnad eller ömhet i munnen, kinder och tunga. Färsk ananas kan också orsaka en allergisk reaktion hos personer som är allergiska mot vete, selleri, morötter, pollen, fänkål, ragweed, mammor och prästkragar. Det är också viktigt att notera att omogna ananas är extremt giftigt; äta det kan orsaka allvarliga och kraftig kräkning.

kontraindikationer

Kvinnor som är gravida bör undvika att äta stora mängder av ananas. Även ytterligare forskning är nödvändig för att fastställa den exakta sambandet är det tänkt att bromelain kan stimulera sammandragningar och därigenom öka risken för missfall. Dessutom, eftersom bromelain påverkar blodets förmåga att koagulera eller koagulera, bör du undvika att äta stora mängder av ananas under de två veckorna före någon typ av operation eller invasiv medicinsk åtgärd. Undvik också att bromelain om du tar blodförtunnande läkemedel för högt blodtryck. Kombinationen av tunna blod med bromelain är antikoagulerande egenskaper kan leda till en blödningssjukdom. Dessutom bör stora mängder ananas undvikas av patienter med lever- eller njursjukdom, eftersom många av blodets koagulationsfaktorer produceras av dessa organ.