XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Lav sclerosus är ett tillstånd som kännetecknas av ojämn, tunn vit hud som mest typiskt visas i könsorganen eller runt anus. Ingen vet exakt vad som orsakar detta villkor för att utveckla, National Institute of Arthritis och muskuloskeletala och hudsjukdomar rapporter. Vissa personer med lavar sclerosus har också autoimmuna sjukdomar. Dock är lavar sclerosus inte är kopplade till autoimmuna glutenintolerans sjukdom som kallas "celiaki."

Lav sclerosus Grunderna

I ett tidigt skede, producerar lav sclerosus små vita fläckar på huden som har en slät och blank utseende. Med tiden, dessa fläckar växa i storlek och utveckla ett skrynkligt utseende och tunn konsistens. Denna tunna hud tårar enkelt och producerar lila eller röda blåmärken, samt områden av ärrbildning. Ytterligare potentiella symtom klåda, blåsor, blödning och smärta eller hudbesvär. Personer med lindriga former av sjukdomen utvecklas ibland några tydliga symtom. Lav sclerosus förekommer relativt ofta hos kvinnor, sällan hos män och sällan hos barn.

Gluten och celiaki

Gluten är ett protein som finns i vete, korn och råg, liksom vete / råg hybrid rågvete. Det ger deg gjord av dessa korn sina elastiska eller elastiska egenskaper. Hos personer med celiaki, kan förbrukningen av gluten eller gluteninnehållande livsmedel utlösa matsmältningssystemet symptom som förstoppning, kronisk diarré, uppsvälld mage, smärta och oväntade viktminskning. Icke-mag symptom i samband med sjukdomen är trötthet, led- eller skelettsmärta, ångest, depression, frånvarande menstruation, orala kräfta sår, kramper, benförlust, artrit, infertilitet och oförklarlig uppkomsten av järnbristanemi.

sjukdoms Länkar

Även om ingen vet varför lav sclerosus utvecklar, har vissa forskare kopplat sin debut till vissa autoimmuna eller självattackerande, svar i kroppen, Jeffrey P. Callen, MD, förklarar i en 2009 frågan om "Journal Watch Dermatology." När jämfört med personer utan lav sclerosus, personer med sjukdomen har en signifikant högre frekvens av autoimmun sjukdom, enligt en studie som publiceras i 2008 i "Archives of Dermatology." Emellertid celiaki i studiedeltagare inte förknippas med lavar sclerosus; snarare var det i samband med lichen planus, en relaterad hudsjukdom.

överväganden

Författarna av studien publiceras i "Archives of Dermatology" kunnat konstatera att det finns tillräckligt med bevis för att klassificera lav sclerosus i vulva som ett villkor med "autoimmuna associationer." I sin kommentar till dessa resultat, Callen konstaterar att denna förening är inte tillräckligt stark för att förtjäna blodtest för autoimmuna reaktioner hos patienter med lichen sclerosus eller lichen planus. Potentiella behandlingar för lichen sclerosus innefattar kortikosteroid mediciner, receptbelagda könshormoner, immunmodulerande läkemedel och ultraviolett ljus behandlingar för fall av sjukdomen i icke-genitala områden. Vissa människor med sjukdomen blir bättre utan behandling. Rådgör med din läkare för mer information om lav sclerosus, glutenintolerans och celiaki.