XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Underarm ansträngning för att förebygga tennisarmbåge

Tennisarmbåge, eller lateral epikondylit, är ett smärtsamt tillstånd som gör även de enklaste uppgifter, såsom att plocka upp en liter mjölk eller skaka hand, svårt. Även om det kallas tennisarmbåge, behöver du inte att spela tennis för att få denna skada. Rörmokare, snickare, slaktare och byggnadsarbetare kan också få tennisarmbåge. Underarm övningar kommer att hjälpa dig lindra obehag och kan bidra till att förhindra det, även om du inte är närvarande lider av sjukdomen.

Tecken och symtom

Den klassiska symptom på tennisarmbåge är smärta och ömhet på utsidan av armen, precis under böj armbågen. Du kan även känna smärta som löper längs underarmen mot handleden när du plockar upp ett tungt föremål, ta bort locket från en burk eller slå ett dörrhandtag, till exempel. Din armbågsleden kan kännas stel och greppet känns svaga. Utan behandling, smärtan förvärras vanligtvis och kan pågå i flera månader.

ANFALLSPLAN

Att bli av med tennisarmbåge kommer inte att ske över en natt och det kan ta veckor och till och med månader för att bota. Den bästa behandlingen och återhämtningsplanen omfattar flera steg. Det första steget innebär vila armen och undvika aktiviteter som förvärrar armbågen och kan ha orsakat det i första hand. Ice armbågen två till tre gånger varje dag och ta anti-inflammatorisk medicin för att minska svullnad och smärta. Nästa steg, när smärtan har lättat, innebär regelbundet sträcker senor och muskler. Sedan i det sista steget, måste du göra armens styrkeövningar.

stretching övningar

Två effektiva, gör-helst sträcker att minska stelhet och hjälper till att hålla muskler och senor i underarmen flexibel är handleden flexor och handled extensor sträckor. Helt enkelt förlänga den drabbade armen med handflatan nedåt. Böj handleden så fingrarna pekar mot taket. Med den andra handen, dra tillbaka mot kroppen fingrarna. Du ska känna sträckan underarmen. Slappna av sträckan, pekar fingrarna ner och dra fingrarna mot dig tills du känner stretch i muskler och senor på toppen av din underarm. Upprepa i varje riktning 10 gånger och håll varje stretch i 10 sekunder.

styrkeövningar

Handleds lockar och omvända lockar med en lätt hand vikt är effektiva underarm stärkande övningar. För att utföra handleden lockar, hålla vikten med handen på den drabbade armen och sedan sitta och vila underarmen på låret med vikten utanför framsidan av knät. Med din handflata vänd uppåt, böj handleden och sakta krypa upp vikten så långt du bekvämt kan och sedan vända din rörelse. För omvända lockar, vrid helt enkelt handen över så handflatan vänd nedåt och sakta höja och sänka vikten med kontroll. Utför varje övning 10 gånger. En annan övning helt enkelt innebär att klämma en död tennisboll 25 gånger. Upprepa tre gånger.

Good-To-Know Tips

Om smärtan återkommer under träningspasset, stoppa och rådfråga en läkare. Vissa tennisspelare får tennisarmbåge på grund av dålig stroke mekanik, leker med en racket som är alltför stel eller har uppträdda för hårt eller använda ett grepp som inte är rätt storlek. Har en tennis professionell utvärdera dina slag och racket. Han kan peka ut eventuella brister och rekommendera ändringar.