XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Holistiskt Nutrition Diet


Holistisk näring är berörda att integrera kropp, själ och ande i området kost praxis. Skapa en diet plan baserad på ett holistiskt perspektiv innebär att balansera dessa olika aspekter på ett sätt som bäst tjänar individens näringsbehov. Ålder, kön, aktivitetsnivå, livsstil och vikt alla påverkar bildningen av ett holistiskt diet plan för att vara mest fördelaktigt för den enskilde.

Mat

Livsmedel är den viktigaste komponenten i en holistisk kost och bör vägas enligt typer, smaker och näringsmässiga fördelar. Ekologiska livsmedel och lokala livsmedel väljs ofta eftersom de inte har genetiskt förändrade eller besprutas med bekämpningsmedel. Detta bidrar till att hålla ohälsosamma kemikalier och hormoner ur kroppen som kan orsaka en obalans. En mängd fullkorn, färgglada grönsaker, magert proteinkällor och mejeriprodukter bör ätas dagligen.

Balans

Ett brett utbud av livsmedel bör väljas när man följer en helhets diet plan. Detta innebär en mängd fullkorn såsom brunt ris, quinoa, veteberries, teff och hirs. Grönsaker bör väljas baserat på en regnbåge av färger, viktigast mörkgrön, orange, gult och rött. Utforska nya smakkombinationer när laga mat för att markera färskvaror, fullkorn och magert protein. Bönor, nötter och frön bör stå för en del av den totala protein medan rött kött bör hållas till ett minimum.

Matsmältning

God matsmältning är en integrerad del av en helhets diet plan. Detta innebär att få tillräckligt friska probiotika från källor såsom yoghurt och miso för att underlätta produktiva bakterier i mag-tarmkanalen. Att få tillräckligt med fiber är också avgörande för matsmältningen, som finns i hela korn, hela frukter och grönsaker. Den mänskliga kroppen smälter hela livsmedel bättre än livsmedel som har behandlats, så kom ihåg detta när du skapar en helhets diet plan.

personalisering

Holistic näring specialister tror att varje människa är unik och bör ha en diet som skapats baserat på deras individuella behov. Möte med en holistisk näringslära konsult är användbar som hon kommer att ställa många frågor och skräddarsy en diet plan specifikt för den enskilde. En läkare kan också hjälpa komma upp med en holistisk kost baserad på individuella behov om ett holistiskt närings konsult är inte tillgänglig.