XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Försiktighetsåtgärder med vetegräs juice

Vetegräs juice är tillverkad av pressning unga vetegräs, som är medlem av vete familjen. Klargrön färg med en söt men potent gräsbevuxen smak, är vetegräs juice förebådade för sina många hälsofördelar och dess förmodade avgiftning egenskaper. Däremot kan vetegräs juice också orsaka vissa biverkningar och reaktioner hos vissa personer. Om du konsumerar vetegräs juice för första gången har en allergi mot vete eller växer din egen vetegräs, det finns flera försiktighetsåtgärder du bör vidta.

Blanda det för smak och tolerans

Vetegräs juice är mycket koncentrerad och serveras vanligtvis som en liten "shot" eller blandas med andra frukt- och grönsaksjuicer för att maskera smaken. Blandning med andra juicer innebär också att de potentiella hälsoeffekterna av vetegräs juice - nämligen dess avgiftning egenskaper - inte upplevs som intensivt. Om du känner dig illamående eller uppleva en huvudvärk efter att ha förtärt vetegräs juice, kan det bero på att koncentrationen av juicen är för mycket för ditt system och att du inte är van vid det. Späd juicen med vatten eller med andra frukt- och grönsaksjuicer, eller konsumera mindre juice tills du är mer bekväm att dricka vetegräs juice. Men om symtomen är svår eller ihållande, konsultera en läkare eller sjuksköterska omedelbart.

När det är bitter smak

Om vetegräs juice har en musky eller bitter smak, är det möjligt att din vetegräs är mögligt och att man inte ska dricka vetegräs juice. Medan de flesta vetegräs kommer att utveckla en "blå fuzz" mögel, som är ofarlig och du kan tvätta eller klippa bort det, om din vetegräs har brun eller vit mögel - det betyder att formen har trängt in i anläggningen. Vit eller brun mögel på din vetegräs innebär att vetegräs är oätliga och du bör inte konsumera det. Du kan lagra cut wheatgrass - förseglad i en plastpåse - för 7 till 10 dagar i kylskåp, innan det går dåligt.

Förebygga förorening av bakterier

Eftersom vetegräs odlas i tråg och sedan konsumeras rå, bakteriell kontaminering från uppväxtmiljö kan enkelt överföras till vetegräs och sedan till saften. För att säkerställa en sund vetegräs, håll växande brickor mögel- och föroreningsfritt genom sterilisering dem och sedan försegla alla dina klipp vetegräs i livsmedels plastpåsar för att säkerställa lilla korskontaminering i köket. Tidskrävande bakterie lastade vetegräs juice kan orsaka en rad livsmedelsburna sjukdomar, inklusive upprörda magar och illamående.

Se upp för en allergisk reaktion

Medan vissa utövare säga att vetegräs är säkert för dig att konsumera om du har en vete eller glutenallergi eller intolerans såsom celiaki, är det i allmänhet säkrare att undvika vetegräs juice för att undvika en allvarlig allergisk reaktion. Symtom på en allergisk reaktion inkluderar nässelfeber och svullnad i halsen. Om du upplever dessa symtom omedelbart efter att ha förtärt vetegräs, är det mycket möjligt att symtomen endast kommer att förvärras med tiden. Konsultera en läkare omedelbart för behandling.