XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

De positiva hälsoeffekterna av bastu användning inkluderar teoretiskt viktminskning, men det har ännu inte vara allvarliga akademiska studier som om sanningen i detta påstående. Empiriska bevis tyder på att ökad hjärtfrekvens upplevt i bastun bränner fler kalorier än vad en stillasittande kropp i ett kallare rum, men signifikant viktminskning är förmodligen en funktion av vattenförlusten i svett.

Betydelse

En bastu värmer kroppen, tvingar den att arbeta för att kyla sig själv. Detta ingriper med ämnesomsättningen, ökar hjärtfrekvens och omsättning i mycket på samma sätt som fysisk träning.

Identifiering

Det finns två typer av bastu, båda inrymda i en liten, isolerad rum. I en traditionell bastu, är stenar värms på ett värmeelement som värmer upp luften i rummet. I en infraröd bastu, är strålningsvärme produceras genom användning av flera infraröda värmeelement, värmer kroppen på ungefär samma sätt som solen (utan exponering för skadliga våglängder.)

överväganden

Det finns ingen "magisk kula" för viktminskning, oavsett om det är ett piller eller en bastu. Det enda sättet att lyckas i viktminskning på lång sikt är att minska kaloriförbrukning och genomföra ett program för regelbunden motion.

missuppfattningar

Olika källor (främst, bastu återförsäljare och tillverkare) gör ett stort antal påståenden om att kalori-bränning effektivitet bastu användning, som sträcker sig från 50 till 900 kalorier förbränns i en halvtimme lång session. Det är bäst att tala en-mot-en med en läkare om viktminskning fördelarna med bastu användning.

missuppfattningar

Anledningen bastu arbetar för att bränna kalorier och avgifta är att det är en hård miljö, och kroppen tvingas att gå in överväxeln för att skydda sig. Som ett resultat, är en läkares vägledning starkt föreslås.

Rolig fakta

Dr Ward Dean, vars studie om fördelarna med bastu användning är ofta citeras av bastu förmedlare, är också känd för sin anti-IRS aktivism.