XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Rost, eller järnoxid, är resultatet av stadig kontakt mellan vatten och järnkomponenten hos stålet. En obligation bildas mellan syreatomen i vattnet och järnatom i stålet och järnoxid - rost - föds. Rostar är en naturlig process, välkända och förstås; Om du har en stålskrov båt, har du - eller kommer att ha - rost också. Paint är stålskrov båtens första försvarslinje mot rost. Rostborttagning är det första steget i att hävda att försvar.

Instruktioner

1 Använd en handhållen stålborste för att "spot behandla" små områden av ljus rost som visar genom båtens färg. Skrubba borsten över fläck av rost med en fram-och-återgående rörelse. Envisa bitar av rost kan avlägsnas genom att slå dem med en mejselhammare. En liten hammare, har sitt huvud en mejsel ände och en plan ände. Den mejselhammare tar bort envis rost från metall, men processen är långsam.

2 Använd luftdrivna handslipmaskin med stålborste för att ta bort delar av ytrost större än en kvadratfot. Flytta kvarnen i överlappande cirklar, slipning bara så mycket som behövs för att ta bort rost. Om rost är djupare än ytan, använd en slipskiva på handkvarn för att ta bort rost från de platser där rost tränger bortom ytan av metallen.

3 Inspektera metallen efter att ha använt kvarnen. Om det fortfarande finns fickor av rost i de områden där kvarnen har gått, använd din nålpistol att rensa ut den inträngande rost. Nålen gun liknar ett rör, likt centrum av en rulle hushållspapper. Skillnaden är att nålen pistolen har mellan 29 och 47 mycket små, mycket långa mejslar stickning av en ände. Du använder den genom att hålla mejslar mot ytan medan mejslar hammare bort, är mejslar drivs av en luftstöt systemet och träffade skrovet på båten 4000 gånger per minut, knackar rost löst i små utrymmen där en kvarn inte kan nå . Liksom mejselände av en mejselhammare, lämnar nålpistol pockmarks i metallen.

4 Fyll en sprayflaska med fosforsyra eller en polymerbaserad rost omvandlare. Spraya ett tunt lager av den valda kemikalien på områden där rost togs bort. Låt kemiska torka helt - både polymerbaserade rostomvandlare och fosfor blir svart när den är helt torr.

5 Måla området med en marin tvåkomponentsepoxi primer, appliceras med en pensel. Använd en andra pensel för att måla med marina tvådelad epoxifärg, där rost har tagits bort.

Tips

  • Oavsett hur envis rost är, använda en "light touch" när flisning eller slipning rost. När du tar bort rost, du också ta bort bitar av din båt.
  • Om du chip eller slipa hela vägen genom stålet vid eller ovanför huvuddäcksnivå, fortsätter rostborttagningsprocessen och ringa in en svetsare att lappa hålet.
  • Inte chip eller slipa under vattenlinjen om fartyget är i torrdocka. Om du har en soft spot i en stålskrov, kan den platsen vara något annat än vänskapliga rost molekyler håller hand: chipping att rost kunde sjunka dig.
  • Skyddsglasögon och öronproppar när du använder ett verktyg för att ta bort rost.
  • Akta dig för slipbladet luftdrivna slipmaskiner; de skär som en kniv.