XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Medicaid är ett alternativ för Illinois invånare som inte har råd privata sjukförsäkringar eller inte är berättigade till fördelar genom sin arbetsgivare. Även om federalt finansierade, varje stat erbjuder sina egna Medicaid-program. Om du är intresserad av att söka Medicaid, måste du uppfylla vissa krav. Efter avgöra om du är berättigad, besök din lokala Illinois Department of Human Services personligen eller på nätet att tillämpa.

Behörighet

Medicaid är tillgänglig för barn, föräldrar eller vårdnadshavare till barn i hushållet, gravida kvinnor, medicinskt behövande, äldre, handikappade eller blinda och de med bröst- eller livmoderhalscancer. Medicaid omfattar vårdhem kostnader för äldre som behöver långtidsbehandling.

Inkomst

För vissa behörighetsgrupper, är inkomstgränsen baseras på hushållets storlek. Du kan inte överskrida en viss procentandel av den federala fattigdomsgränsen (FPL). Till exempel, om du ansöker om ett barn i ett hushåll med två föräldrar, är gränsen 133 procent av FPL, vilket är $ 24.352 per år för ett hushåll av tre i 2011. Medicinskt behövande vuxna kan inte tjäna mer än 40 procent av FPL. Ett medicinskt behövande individ är en person som är berättigad till Medicaid efter avdrag sina sjukvårdskostnader från månadsinkomst. Om du ansöker om ett spädbarn, är det tillåtet upp till 200 procent av FPL. Alla inkomstkällor, både förvärvsinkomst och kapitalinkomst, beaktas.

Tillgångar

Illinois Medicaid begränsar mängden tillgångar en sökande kan behöva anses berättigad. Gravida kvinnor och barn inte har tillgångs gränser. Om du ansöker om vårdhem hjälp, kan du inte överstiga $ 2000 i räknings tillgångar för en enskild person eller $ 3,000 för ett par. En medicaid spendera-ner är ett alternativ för dem som har för många resurser för att kvalificera sig. En tillbringar-ner är en process för att minska tillgångar för att kvalificera sig för täckning. Ditt hem, fordon och personliga ägodelar är inte inom den gräns tillgången.

Dokument

Medicaid kommer att kräva vissa dokument att behandla din ansökan. Du måste bevisa sin identitet och medborgarskap, såsom en födelseattest, regeringen utfärdat identitetskort eller invandring dokument. Du kommer att behöva ge personnummer för alla hushållsmedlemmar. Medicaid kommer att kräva bevis på alla tillgångar, inklusive bankkonton och fordon. Det behövs också senaste lön Män och kontoutdrag.